Zaterdagavondshow Freek Vonk voorlopig niet terug op tv

3 October 2023, 08:56 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Freek Vonk maakt "voorlopig" geen nieuw seizoen van zijn zaterdagavondprogramma Freeks Saturday Night Safari. De televisiebioloog heeft het te druk, schrijft hij dinsdag op Instagram.

Vonk zegt dat hij het een "fantastisch" programma vond om te maken, maar dat hij van tevoren al wist dat hij niet elk jaar een nieuw seizoen zou kunnen maken. "De voorbereidingen en het maken van Saturday Night Safari kosten me zo twee á drie maanden. Mijn agenda zit echter nú al zó vol, dat ik eventueel pas laat in 2025 of zelfs 2026 tijd zou hebben… Dus de kans dat er (snel) een tweede seizoen komt, is nihil. En wie weet wat voor nieuwe programma's we in die tijd allemaal nog bedenken!!"

De focus ligt de komende jaren "zoals altijd" op zijn kinderprogramma Freeks Wilde Wereld. "Wat uiteindelijk het programma is dat ik het ALLERLIEFSTE maak. Dit seizoen van FWW, dat 13 november begint, is zelfs het BESTE seizoen dat we ooit gemaakt hebben!! Ik kan er nu nog niet te veel over zeggen, maar dat komt snel genoeg!!"

Zoveel leuk

Vonk vindt het jammer om nu nog niet verder te gaan met Freeks Saturday Night Safari, maar vindt nou eenmaal "ZOVEEL" leuk. "En daarom moet ik heel zorgvuldig omgaan met mijn tijd. Helaas heb ik ook maar 24 uur in één dag."

Freeks Saturday Night Safari ging in maart van start op NPO 1. In het programma leren kijkers over de natuur van een specifieke plek op de wereld en wordt de natuurkennis van BN'ers in een quiz op de proef gesteld.


Door: ANP