Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

5 June 2023, 22:02 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Het uitleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten loopt mogelijk gevaar. De Nederlandse ambassade in Peru zou een formele klacht hebben ingediend tegen Peru omdat de gevolgde procedure juridisch gezien onjuist is. Dat zegt Jorans Peruaanse advocaat Maximo Altez na vragen hierover door De Telegraaf.

Volgens Altez zijn medewerkers van de Nederlandse ambassade maandag bij Van der Sloot op bezoek geweest in de gevangenis in de Peruaanse hoofdstad. "Mijn cliënt is op de hoogte gesteld van de klacht van Nederland tegen Peru. De Nederlandse regering stelt zich op het standpunt dat door het niet naleven van de juiste procedure Jorans rechten op een eerlijk proces zijn geschonden", aldus Altez.

De advocaat zegt een kort geding aan te spannen om te voorkomen dat Van der Sloot naar de Verenigde Staten wordt overgevlogen om daar te worden berecht voor het afpersen van de familie van Natalee Holloway. Maandag maakten de Peruaanse autoriteiten bekend dat de uitlevering voor aanstaande donderdag staat gepland.


Door: ANP