mainImage

Studenten demonstreren voor meer fysiek onderwijs

28 september 2020, 08:57 uur
Landelijk

Studentenorganisaties zijn ongerust over de onderwijskwaliteit door alle onlinelessen en -colleges sinds het uitbreken van de coronacrisis. Ze gaan op vrijdagmiddag het Museumplein in Amsterdam op voor meer fysiek onderwijs.

De Landelijke Studentenvakbond LSvb en de Amsterdamse studentenbonden ASVA en SRVU organiseren de actie samen met een jongerengroep, Ik wil naar school. De organisaties vragen de regering geld waardoor universiteiten theaters, concertzalen en evenementlocaties kunnen huren waar coronaproof fysiek onderwijs gegeven kan worden. "Een win-winactie, gezien zowel de culturele- als de evenementensector hiermee ondersteund kan worden", zeggen ze.

Door de coronamaatregelen heeft volgens de LSvb nu nog maar 10 tot 30 procent van het onderwijs op locatie plaats. "Sommige studenten krijgen zelfs helemaal geen fysiek onderwijs", zegt de bond.

"Ik heb op dit moment alleen maar onlinecollege en merk dat ik me minder goed kan concentreren, nauwelijks diepgaande discussies kan voeren met mijn medestudenten en me minder betrokken voel bij mijn studie en universiteit," aldus Joshua de Roos, van mede-initiatiefnemer Ik wil naar school. Het is voor docenten ook "een enorme uitdaging studenten betrokken te houden bij de les", stellen de organisatoren van de demonstratie.

Deelnemers aan de actie moeten afstand houden en een mondkapje op, aldus de initiatiefnemers.


Door: ANP