mainImage

Redenen om te trouwen op een doordeweekse dag

19 juli 2022, 16:48 uur
Landelijk

Bruiloften vinden meestal in het weekend plaats. Echter kun je er ook voor kiezen om te trouwen op een doordeweekse dag. Als je gaat trouwen en je twijfelt hier nog over, kan het goed zijn om te weten wat de voordelen zijn doordeweeks trouwen. Het heeft namelijk meerdere voordelen waar je van kunt profiteren. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder, wij sommen ze hieronder voor je op.
 
Het is goedkoper
Je raadt het al: doordeweeks trouwen is vaak goedkoper dan in het weekend. Dit heeft te maken met vraag en aanbod. Doordeweeks is er minder vraag en hierdoor ligt dus vaak ook de prijs lager. Dit kan best een groot verschil zijn met trouwen in het weekend, dus het kan zeker geen kwaad om te checken hoeveel geld je dit op meerdere vlakken zou schelen.
 
Keuze uit meer trouwleveranciers
Wat ook een voordeel is aan trouwen op een doordeweekse dag, is het feit dat je dan keuze hebt uit meer trouwleveranciers. In het weekend zitten trouwleveranciers sneller vol en als je al een trouwdatum hebt gekozen kan dit zonde zijn. Doordeweeks heb je dus meer kans op jouw favoriete trouwlocatie, cateringbedrijf of fotograaf. Een van de eerste dingen die je moet bepalen, is natuurlijk de trouwlocatie. Het is dan ook fijn dat wanneer je kiest voor doordeweeks trouwen, meer trouwlocaties beschikbaar zijn. Op deze manier kun je verschillende locaties met elkaar vergelijken en echt voor jouw favoriet kiezen. Dit in tegenstelling tot wanneer je bijvoorbeeld in het weekend wilt trouwen in de zomermaanden en waar heel veel trouwleveranciers al ontzettend snel zijn volgeboekt.
 
Je kunt sneller voor een bijzondere datum kiezen
Een andere reden om te kiezen voor trouwen op een doordeweekse dag, is omdat je dan sneller voor een bijzondere datum kunt kiezen. Bij een bijzondere datum kun je bijvoorbeeld denken aan dezelfde datum als het begin van de verkering, de datum van de verloving of een andere speciale datum die jou en je partner is bijgebleven. Je kunt dus kiezen voor een datum met betekenis en hoeft hiervoor niet te wachten tot deze eindelijk eens in het weekend valt.
 
Het is rustiger
Wat ook een voordeel is van doordeweeks trouwen is dat het rustiger is in de omgeving. Vooral voor het maken van je trouwfoto’s is dit een fijne bijkomstigheid. Bij het maken van trouwfoto’s wil je het liefst zo min mogelijk afleiding hebben, zodat er echt op jou en je partner gefocust kan worden. Doordeweeks is dit beter mogelijk dan in het weekend. Vooral als je ervoor kiest om te trouwen in een stad, is de kans groot dat het hier in het weekend druk is. Maar dit geldt niet alleen voor een stad, maar ook als je gaat trouwen in het bos of op het strand. Zulke plekken worden in het weekend sneller bezocht, waardoor je te maken hebt met meer mensen en drukte.
 
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft trouwen op een doordeweekse dag meerdere voordelen. Houd dit dus zeker in je achterhoofd als je binnenkort gaat beginnen met de bruiloftsplanning!


Foto: Pexels