mainImage

PostNL past bezorgtijden voor postbezorgers aan wegens hitte

18 juli 2022, 13:53 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

PostNL past vanwege de door het KNMI afgekondigde code oranje de bezorgtijden van postbezorgers aan. Omdat het dinsdag heel heet wordt kunnen bezorgers als ze dat willen ook tot 21:00 uur 's avonds bezorgen. "We houden de situatie uiteraard nauwlettend in de gaten en kijken steeds of extra maatregelen nodig zijn", laat een woordvoerder weten.

Normaal gesproken eindigt de werkdag voor postbezorgers om 18:00 uur. Die eindtijd wordt nu opgerekt. Bezorgers kunnen ook een deel van de post in de ochtend bezorgen zodra ze de post hebben, zegt een woordvoerder. PostNL zegt nog geen signalen te hebben ontvangen dat bezorging misschien niet lukt vanwege de hitte, en zegt dit "per regio goed in de gaten te houden". Als het nodig is, neemt het bedrijf extra maatregelen.

PostNL heeft net als veel andere bedrijven een hitteprotocol voor werknemers. Het bedrijf zegt vorige week alle werknemers te hebben geïnformeerd over het plan. Het hitteprotocol gaat uit van de waarschuwingen van het KNMI. Zo staat op alle locaties zonnebrandcrème en water voor het personeel. In het kledingpakket van postbezorgers zit een zomershirt. Bezorgers mogen "met dit weer uiteraard voor een korte broek kiezen", zegt de woordvoerder.

Bezorgers die de post rondbrengen zijn volgens hem doorgaans goed voorbereid op hun buitenwerkzaamheden, maar de veiligheid van werknemers staat altijd voorop. "Dus als een bezorger bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening niet kan bezorgen met deze hitte, zoeken we een andere oplossing", aldus het bedrijf.


Door: ANP