Opnieuw explosie bij Surinaams geldwisselkantoor Suri-Change

26 May 2023, 10:44 uur
Landelijk
mainImage
Youtube
Een Rotterdamse vestiging van Suri-Change waar kortgeleden de politie binnenviel.

Bij een Surinaams geldwisselkantoor in Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag een explosie geweest. Niemand is gewond geraakt en er is nog niemand opgepakt. De explosie trof een vestiging van Suri-Change aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost.

In de nacht van dinsdag op woensdag was er ook een ontploffing bij het filiaal. In diezelfde nacht waren er ook explosies bij twee andere vestigingen van Suri-Change in Amsterdam, aan de Jan Evertsenstraat en de Eerste van Swindenstraat. De politie onderzoekt "uiteraard" of er een verband is tussen de vier ontploffingen, laat een woordvoerster weten.

Suri-Change kwam onlangs nog in het nieuws, omdat op 27 maart in Rotterdam, Barendrecht en Rhoon vijf personen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel. Het onderzoek richt zich op criminele geldstromen die via dit bedrijf zouden plaatsvinden, waarbij een van de verdachten gebruik zou hebben gemaakt van een crimineel financieel netwerk in Nederland, Slowakije en Suriname.