Meer treinen tussen steden

4 December 2023, 08:49 uur
Landelijk
mainImage
ANP

NS gaat met meer treinen rijden. De spoorvervoerder zet er vanaf zondag 10 december ruim 250 meer per dag in, schrijft De Telegraaf. Dat betekent een groei van bijna zeven procent op het totaal van 3800 treinen die de NS nu dagelijks het spoor op stuurt.

Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling die maandag bekend wordt gemaakt. Opvallend is vooral dat tussen de grote steden er weer met vier intercity's per uur gereden gaat worden. Dat gebeurt niet alleen in de spitsuren doordeweeks, maar ook in de weekeinden en daluren.

Uit het nieuwe 'spoorboekje' wordt ook duidelijk dat op een aantal plekken de frequentie juist omlaag gaat van vier naar twee keer per uur, zoals tussen Amsterdam CS en Almere Oostvaarders, Utrecht CS en Woerden en Hoofddorp en Leiden Centraal.

Goed nieuws is er ook voor kantoorpersoneel van NS dat niet meer assistentie hoeft te verlenen op de trein. Door een uitgebreide werving heeft NS afgelopen jaar veel medewerkers kunnen aannemen, waardoor de impact van een personeelstekort een stuk kleiner is dan voorheen.


Door: ANP