Mark Rutte bedankt Koffietijd voor 'al die jaren'

26 May 2023, 11:10 uur
Landelijk
mainImage

Mark Rutte heeft de presentatoren van Koffietijd bedankt voor "al die jaren". De premier verscheen in een verrassingsboodschap in de laatste aflevering van het ochtendprogramma, die vrijdag te zien was.

"Het is niet gelukt", sprak Rutte in de videoboodschap. "Ik was bij jullie in het programma op de dag van de laatste verkiezingen in maart. Ik heb actiegevoerd in het hele pand om ervoor te zorgen dat het programma zou blijven."

Tot zijn "grote spijt" gaat het programma echter "van de buis". "En ik wil namens alle kijkers zeggen: ontzettend bedankt voor al die jaren, de gezelligheid, opgewektheid, het feit dat jullie bij mensen thuis als goede vrienden naar binnen kwamen om een kopje mee te drinken. Dat is ongelofelijk gewaardeerd."

De presentatoren zijn "kanjers", vervolgt Rutte. "Jullie zijn professionals, en altijd kwaliteit. Heel veel dank voor al die jaren en ik hoop jullie op allerlei plekken weer terug te zien."

Koffietijd wordt momenteel gepresenteerd door Quinty Trustfull, Loretta Schrijver, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland. RTL maakte in november bekend dat het tv-programma zou gaan stoppen omdat het te weinig kijkers trok. Vooralsnog is er geen nieuwe show voor het tijdslot aangekondigd, maar RTL liet eerder weten naar de "mogelijkheden" te kijken voor een eventuele vervanging.

 


Door: ANP