mainImage

Gommers vraagt zich af hoe we communiceren

28 september 2020, 08:41 uur
Landelijk

De actie van Famke Louise en anderen #Ikdoenietmeermee heeft voorzitter Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) aan het denken gezet over de communicatie over het coronavirus, zegt hij tegen het AD.

"Ik heb me afgevraagd hoe we met zijn allen communiceren. Ik en andere deskundigen komen eigenlijk steeds weer op tv als het aan het misgaan is. Ik bedoel dat we niet alleen maar moeten focussen op getallen, die besmettingsaantallen, de dagelijkse wisselkoersen, want dat is wat ik vooral zie. Corona is ernstig, maar het is geen ebola waar hele steden door omvallen."

,We moeten de mensen méér vertellen wat er aan de hand is, uitleggen hoe we ervoor staan, want alleen zo krijg je de mensen mee", zegt hij.. "Van angst zaaien en strenge maatregelen gaan alleen de hakken maar in het zand. Ik vond dat hele gedoe met die zware coronaboetes en dat je een strafblad hebt, echt niet goed. Dat is niet de manier waarop het in Nederland gaat werken. Want hoeveel maatregelen je ook neemt en hoe hard die ook zijn, het gaat pas echt werken als iedereen in Nederland meedoet. Dus meer uitleg en niet alleen maar naar die getallen kijken en waarschuwen.


Door: ANP | Foto: ANP