mainImage

Eva Jinek over uithaal Derksen: is helemaal niet waar

20 mei 2022, 22:56 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Het verhaal dat Johan Derksen bij Vandaag Inside vertelde over Eva Jinek "is helemaal niet waar", zegt de presentatrice bij talkshow Beau. Derksen beweerde donderdag bij de talkshow Vandaag Inside dat Jinek, nadat Vandaag Inside net tijdelijk van de buis was gehaald, blij had gereageerd op het vertrek van de talkshow.

"Ik was er echt van geschrokken", vertelt Jinek daarover. "Het ging over iets wat niet waar was, dat was denk ik het ergste eraan." Toch werd ze "helemaal afgemaakt in die uitzending", zegt Jinek. "Dus nee, dat heeft me de afgelopen vierentwintig uur wel echt bezig gehouden."

Derksen noemde Jinek donderdag een "loeder". Hij zei dat "een redactielid" van Vandaag Inside aanwezig was bij de laatste uitzending van talkshow Jinek. "Toen waren wij net gestopt. En Jinek die gooit toch altijd na de uitzending wat pilsen naar binnen", zei de presentator. "Toen is ze op het toneel gesprongen en heeft ze in de microfoon geroepen: we hebben dat Vandaag Inside toch maar mooi van de buis gekregen. Dan denk ik dat je een eng mens bent als je zoiets doet."

Redelijk

Jinek zegt nu dat ze "machteloos" moest toekijken terwijl ze "publiekelijk" werd afgerekend op iets dat verzonnen is. "Ik vind dit ook niet, ik vond het niet goed dat VI van de buis verdween. Ik vierde daar geen feest om, ik heb dat niet gezegd." De presentatrice stelt dat zij vrijdag met Derksen en mede-Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee heeft gebeld en hen heeft verteld dat het verhaal niet klopt. "Degene die het heeft verteld heeft excuses gemaakt", zegt Jinek. Derksen en Genee reageerden "heel aardig" en gaven aan dat het rot voor haar moest zijn, meent Jinek. "Dus nee, heel redelijk en heel aardig."

Presentatoren Derksen, Genee en René van der Gijp besloten op 29 april te stoppen na commotie over een bekentenis van Derksen. Hij zei dat hij tientallen jaren geleden een bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal. Na gesprekken met Talpa besloot het VI-trio toch door te gaan.


Door: ANP | Foto: ANP