mainImage

Enzo wint negende seizoen Heel Holland Bakt; 2,4 miljoen kijkers

Enzo.
8 mei 2022, 10:08 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Deelnemer Enzo is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland bakt. Hij versloeg in de finale van het populaire Omroep MAX-programma zijn concurrenten Zeinab en Tom. De finale van Heel Holland Bakt op NPO 1 heeft zo'n 2,4 miljoen kijkers getrokken, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). Daarmee was het Omroep MAX-programma, dat wordt gepresenteerd door André van Duin, veruit het best bekeken programma van de zaterdagavond.

In de finale moesten de bakkers als spektakelstuk een bruidsbuffet maken, waar ze 7,5 uur de tijd voor kregen. Uiteindelijk oordeelden juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven dat de 30-jarige Enzo de beste was. Het duo prees hem om zijn baktechnieken. Hij onderscheidde zich van de rest omdat alles wat hij maakte veganistisch was. "Hij heeft mij ook geïnspireerd", aldus Van Beckhoven. "Hij gaat over grenzen heen, met nieuwe technieken", voegde Van der Heijden daaraan toe.

Enzo volgt Elizabeth op, die vorig seizoen werd gekroond tot de winnaar. Heel Holland bakt is sinds 2013 op de buis en is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off.

 

 

 


Foto: Omroep Max