mainImage

Advocaat Knoops: gratie Masmeijer om persoonlijke omstandigheden

20 juli 2022, 22:40 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Dat de voor drugshandel veroordeelde oud-televisiepresentator Frank Masmeijer gratie heeft gekregen, is wegens persoonlijke omstandigheden. Dat zei advocaat Geert-Jan Knoops woensdag in een videofragment in het tv-programma Renze.

"Dan hebben we het eigenlijk over gebeurtenissen in zijn familiesfeer, die zijn ontstaan door de detentie en tijdens detentie", zei Knoops, zonder daarop een toelichting te geven. Knoops was een van de advocaten van voormalig NCRV'er Frank Masmeijer. Eerder op woensdag wist Knoops nog niet wat de reden was voor de gratieverlening.

Masmeijer vertelde woensdag in De Telegraaf dat hij anderhalf jaar eerder is vrijgekomen uit de gevangenis door een besluit van de koning. Masmeijer zat een straf van negen jaar uit voor cocaïnesmokkel. Knoops zei in het videofragment bij Renze verder ook nog dat de gratie was aangevraagd "op grond van het feit dat de heer Masmeijer ten onrechte is veroordeeld". Volgens de raadsman zijn er in het verzoek ook voorbeelden gegeven "waarom dat zo is bevonden".

Eerder zei Knoops dat gratie slechts verleend wordt in "uitzonderlijke gevallen".


Door: ANP | Foto: ANP