UEFA onderzoekt seksgeluiden tijdens loting EK voetbal

3 December 2023, 16:20 uur
, Sport
mainImage
ANP

De Europese voetbalfederatie UEFA gaat onderzoek doen naar de seksgeluiden die te horen waren tijdens de televisie-uitzending van de loting voor het EK in Duitsland. Dat meldt de BBC. Volgens de Britse omroep zit de notoire YouTube-grappenmaker Daniel Jarvis achter de obscene geluiden, die vooral voor de televisiekijkers goed te horen waren.

Voor het grote podium van de Elbphilharmonie in Hamburg keken mensen even glimlachend om zich heen, maar niemand ontdekte waar het geluid vandaan kwam. De presentatoren van de ceremonie hielden hun gezicht in de plooi en uiteindelijk verdwenen de geluiden.

Jarvis verstoorde eerder dit seizoen al een Engelse bekerwedstrijd tussen Wolverhampton en Liverpool in de FA Cup. Televisiekijkers hoorden toen minutenlang kreunende geluiden, Jarvis vertelde later dat hij een mobiele telefoon had geplakt onder een stoel in de BBC-commentaarstudio in Molineux, het stadion van Wolverhampton. De bekende presentator en oud-voetballer Gary Lineker zei later dat hij er achteraf wel om kon lachen.

Grap

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland zei tegen de BBC dat hij de geluiden vaag had gehoord. "Ik neem aan dat het een grap was, maar het was moeilijk om te horen wat het precies was."

Het Nederlands elftal werd tijdens de loting ingedeeld in een poule met Frankrijk, Oostenrijk en Polen, Finland, Wales of Estland. Die laatste vier landen strijden in maart tijdens de play-offs om een ticket voor het EK.

 


Door: ANP