Giménez helpt Feyenoord met drie treffers aan zege op Excelsior

25 November 2023, 18:50 uur
, Sport
ANP

Feyenoord is goed begonnen aan een belangrijke week in het seizoen. De kampioen won de uitwedstrijd tegen Excelsior (2-4), met dank aan de veertiende, vijftiende en zestiende competitietreffer van Santiago Giménez.

Feyenoord voorkwam dat de achterstand op PSV dit weekeinde oploopt tot meer dan 7 punten. De koploper uit Eindhoven speelt zaterdagavond nog tegen FC Twente in Enschede. Bij Feyenoord kunnen ze niet wachten totdat PSV in de competitie eens puntenverlies lijdt.

In het thuisduel met Atlético Madrid moet Feyenoord dinsdag eerst de kans op een langer verblijf in de Champions League levend houden. Vijf dagen later is PSV te gast in de Kuip. In beide duels zal de ploeg zorgvuldiger met de kansen moeten omspringen dan tegen Excelsior. Op basis van de vele mogelijkheden had Feyenoord de stadsderby met minimaal vier doelpunten verschil moeten winnen.

Giménez maakte al in de 6e minuut een einde aan een serie van vier duels zonder doelpunt voor Feyenoord. De spits maakte zijn veertiende competitietreffer na een afgemeten voorzet van Igor Paixão, de Braziliaan die in de 17e minuut met een foutje de gelijkmaker van Troy Parrott inleidde.

Feyenoord deed veel goed op het kunstgras van de thuisploeg. De kampioen leek geen last te hebben van hevige regenval en creëerde de ene na de andere kans. Trainer Arne Slot zag zijn ploeg wel heel veel grote mogelijkheden missen. Calvin Stengs en Mats Wieffer faalden oog in oog met doelman Stijn van Gassel. Quinten Timber raakte de lat en Giménez schoot voor open doel hard over.

Lutsharel Geertruida verscheen als centrale verdediger aan de aftrap voor Feyenoord. Hij haakte anderhalve week geleden nog geblesseerd af bij het Nederlands elftal. Gernot Trauner kreeg rust, met het oog op het belangrijke duel met Atlético Madrid. Hij kwam in de openingsfase van de tweede helft alsnog in het veld, nadat Bart Nieuwkoop een hamstringblessure had opgelopen.

Yankuba Minteh, net als Trauner ingevallen, bereidde met zijn eerste actie de tweede treffer van Feyenoord voor. De vleugelaanvaller uit Gambia, gehuurd van Newcastle United, was veel te snel voor zijn tegenstander Arthur Zagre en vond Giménez (1-2). Timber leek de wedstrijd vervolgens te beslissen (1-3). Maar Lazaros Lamprou maakte het duel toch weer even spannend (2-3), na een foutje van Wieffer. Uiteindelijk bepaalde Giménez met zijn derde treffer de eindstand.