Feyenoord verliest van Lazio en verspeelt koppositie in poule

7 November 2023, 23:47 uur
, Sport
mainImage

Feyenoord heeft zich geen riante positie op een plek in de achtste finales van de Champions League kunnen geven. De kampioen van Nederland verloor het uitduel met Lazio (1-0) en zakte van de eerste naar de derde plaats in de poule.

Atlético Madrid leidt groep E nu met 8 punten. Lazio heeft 7 punten, gevolgd door Feyenoord (6 punten) en Celtic (1 punt). De ploeg van Arne Slot heeft nog steeds in eigen hand of het als nummer 1 of 2 van de groep mag overwinteren tussen de beste clubteams van Europa. Op 28 november is Atlético te gast in De Kuip. Feyenoord sluit de groepsfase op 13 december af met een uitwedstrijd tegen Celtic.

Wie anders dan Ciro Immobile schoot Lazio in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. De 33-jarige spits stond niet buitenspel omdat Lutsharel Geertruida te laat een stapje naar voren zette. Hij omspeelde doelman Justin Bijlow en maakte zijn 200e doelpunt in alle competities voor de thuisploeg. Even voor de treffer verspeelde Quinten Timber de bal. Daardoor kon Felipe Anderson de ervaren Immobile in stelling brengen.

Het foutje van Timber was illustratief voor het spel van Feyenoord, dat slordiger speelde dan twee weken geleden in het gewonnen thuisduel met Lazio (3-1). De kampioen van Nederland had het vooral lastig in de openingsfase. Bart Nieuwkoop kreeg al na 48 seconden een gele kaart voor een overtreding op Mattia Zaccagni. De rechtsback moest al na 20 minuten met een brancard van het veld, na een botsing met Elseid Hysaj. Trainer Arne Slot besloot centrale verdediger Gernot Trauner, pas hersteld van een knieblessure, in het veld te brengen. Geertruida verhuisde naar de positie rechts in defensie.

Met Trauner in het veld nam Feyenoord het initiatief. Santiago Giménez was dicht bij de openingstreffer. Maar doelman Ivan Provedel kreeg nog net zijn vingertoppen tegen de inzet van de Mexicaan. Ook Igor Paixão kreeg nog een aardige kans. De Braziliaan, die de voorkeur had gekregen boven Luka Ivanusec, schoot naast.

Ook in de tweede helft kreeg Feyenoord het gevoel dat het zeker niet hoefde te verliezen in een niet uitverkocht Stadio Olimpico. De bezoekers zetten Lazio onder druk en kregen ook kansen. Maar Giménez schoot naast en Mats Wieffer kopte rakelings over. Daardoor ligt de strijd voor de eerste twee plaatsen in de poule weer aardig open en zal bij Feyenoord voorlopig het gevoel overheersen dat het zichzelf aardig tekort heeft gedaan met een nipte nederlaag tegen de huidige nummer 10 van de Serie A.


Door: ANP