Excelsior wint eerste duel bij ADO in halve finales play-offs

22 May 2024, 21:53 uur
, Sport
mainImage
ANP

Excelsior heeft bij ADO Den Haag een goede uitgangspositie gecreëerd in het eerste duel in de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen boekte een 2-1-zege in Den Haag. De return staat zaterdag in Rotterdam op het programma.

ADO, de nummer 5 van de Keuken Kampioen Divisie, had in de eerste ronde van de play-offs De Graafschap uitgeschakeld (2-3, 2-2). Excelsior moest de nacompetitie in, nadat de Rotterdammers in de Eredivisie op de zestiende plaats waren geëindigd.

ADO begon in het eigen stadion beter aan de wedstrijd en kreeg na tien minuten drie grote kansen op rij. Matteo Waem verprutste een kopkans na een corner, waarna Gylermo Siereveld bij een volgende hoekschop de bal tegen keeper Stijn van Gassel kopte. Daryl van Mieghem miste even later een voorzet van Jari Vlak.

Excelsior herpakte zich en stond tien minuten later met 2-0 voor, met dank aan Couhaib Driouech. De middenvelder opende in de 16e minuut de score met een schot dat via een ADO-been binnenvloog. Na een goede actie van Driouech schoof Lance Duijvestijn even later de 2-0 binnen.

ADO was meteen na rust dreigend bij een scrimmage, maar daarna werd de ploeg pas halverwege de tweede helft weer gevaarlijk met een schot uit de draai van Joel Ideho. In de 71e minuut vond Ideho met een voorzet Henk Veerman bij de tweede paal en de spits scoorde met een knappe volley in de verre hoek, 1-2. Van Mieghem was nog dicht bij de 2-2, voordat Veerman in de blessuretijd van dichtbij over schoot.
 

 


Door: ANP