Zinvol geweld

27 September 2023, 08:38 uur
Columns
mainImage

Toen ik de ME los zag gaan op de Ajax-hooligans had ik er ondanks mijn leeftijd graag aan mee willen doen. Bij de laatste rellen in Frankrijk schijnt de politie ook te zijn geholpen door burgers.

Vakanties

Mijn vrouw en ik hebben vele vakanties doorgebracht in dictaturen. We reisden graag door de toenmalige communistische Oostbloklanden. Levende geschiedenis, schitterende steden, aardige mensen en een gevoel van veiligheid voor de bezoekers als je je aan de regels hield.

Ooit vroeg ik aan een Hongaarse gids wat in haar land met veroordeelde moordenaars gedaan werd: “Die hangen we op natuurlijk” antwoordde ze. Toen ik haar vertelde wat onze Nederlandse houding is, keek ze me vol onbegrip aan.*

Enkele jaren geleden liepen mijn vrouw Nel en ik in de half verduisterde wereldstad Havanna, hoofdstad van het communistische Cuba en we hadden geen enkel gevoel van onveiligheid. De belangrijkste conclusie was: Een politie met gezag en een keihard juridisch systeem hebben zo hun voordelen voor de doorsnee bevolking.

Eenzijdig links

Nu doet zich het merkwaardige feit voor dat links Nederland heel selectief boodschappen doet in het communistische gedachtengoed. Wel het economische systeem van het communisme geleidelijk willen invoeren, maar ook tolereren dat algemeen geldende regels aan de laars worden gelapt, zoals extinction rebellion, krakers en afgewezen asielzoekers doen.

Niet misdadigers en groepen wetsovertreders lijken tegenstanders, maar de mensen die het belastinggeld opbrengen en zich niet één, twee, drie conformeren aan het gedachtengoed (de woke agenda) van de linkse leidende elite. Andere overeenkomst: het ongevraagd accepteren van de gidsrol in de klassenstrijd en het verketteren van tegenstanders, naast het verheerlijken van de zogenaamde onderdrukte klasse: de minderheden! Merkwaardigerwijs wordt het binnen het communisme zo nadrukkelijk aanwezige geweldmonopolie voor politie niet overgenomen, sterker nog uitgehold.

Positie ondermijnd

De politie mag van de nieuwe elite haar rol maar beperkt uitvoeren.

De Rotterdamse hoofdcommissaris maakt zich op verzoek van Groen Links en D66 drukker over een chatgroepje vrouwonvriendelijk agenten, dan over de andere problemen in onze stad. Die merkwaardige houding van de linkse elite om de politie als een potentieel gevaarlijk, extreem rechts en discriminerend bolwerk te zien heeft de positie van de politie als handhaver volkomen ondermijnd.

Op internet verschijnen dagelijks beelden waarin de politie beledigd of zelfs aangevallen wordt. Er zijn 137 bomaanslagen gepleegd. Groepen jongeren mishandelen enkelingen. Verwarde mensen zorgen voor enorm veel overlast. Dealers worden met rust gelaten (iedereen kent wel een adres). Uithalers volgen elkaar op. Coke lijkt op iedere straathoek te koop te zijn. TBS ‘ers keren niet terug van verlof. 82% van de meisjes in onze stad voelt zich onveilig en wordt nageroepen. Hooligans terroriseren de voetbalvelden. Afgewezen asielzoekers roven en vallen mensen lastig en ondertussen twijfelt Groen Links samen met D66 aan de integriteit van de politie, die met alle hen ter beschikking staande schaarse middelen moet vechten tegen de bierkaai.  

Optreden a.u.b.

Merkwaardig is dat jongeren zich niet misdragen in de Spaanse badplaatsen tegen de Gardia Civiel** Dat Marokkanen en Turken in eigen land zonder het gebruikelijke misbaar optreden van de politie rustig accepteren. De reden is voor ieder denkend mens logisch: daar treedt de politie keihard op en delen de rechters geen taakstraffen uit.

De les lijkt duidelijk. Het is tijd voor zinvol geweld.

 

* Terwijl ik dit schrijf zit de moordenaar van Pim in vrijheid met een uitkering aan z’n kopje kruidenthee: al jaren!

** Op Youtube is een filmpje te zien waarop de Gardia Civiel een man zeer hardhandig op de achterbank smijt. Het aanwezige publiek staat te applaudisseren.