Sweet Carola…

9 July 2024, 09:23 uur
Columns
mainImage

Nou welkom dan, Carola Schouten als burgemeester. Hoewel, je woont al een tijdje in Rotterdam. Je kent de Witte de Withstraat van de gevels waar je langs moest lopen om thuis te komen.

Persoonlijk denk ik dat je de juiste vrouw op de juiste plek bent. Ook in de juiste tijd. Deze stad heeft wel behoefte aan wat sociaal beleid met een groot hart. Want daar is de laatste jaren flink op ingeleverd. Technocratisch wensdenken was de norm. Met een vleugje neoliberale blindheid voor de werkelijkheid op straat.

Denk niet dat je een rock n roll burgervader zal zijn. Geen grote gebaren op stedenbouw, festivals of cultuur. Maar dat doen de Rotterdammers zelf wel. Op hun eigen manier. Laat het maar gebeuren, dat is het belangrijkste.

Alleen, pas op, projectontwikkelaars maken de stad niet. Mooie plaatjes vullen geen gaatjes. De mensen bij de tramhalte maken deze stad. En een schone straat is ook nooit weg.

Heb zo het idee dat je dat wel weet. Hou de boel bij elkaar. En vergeet de zondagsrust. Rotterdam is nog altijd een rock n rollstad. Je weet nooit waar de volgende gitaarsolo vandaan komt.