Straatoorlog - daar weten ze in Spanje wel raad mee (is ook EU)

1 August 2023, 08:50 uur
Columns
mainImage

Bij het bestuderen van oorlogen valt op dat verliezers zich helemaal hebben laten leiden door de laatste uitgevochten oorlog. De winnaars gebruiken een nieuwe methode van oorlogsvoering.

Bijna dagelijks explosies, beschietingen van woningen, mensen die niet meer thuis durven wonen, huizen gesloten, de kroonprinses bedreigd. Wie deelt in ons land de lakens uit?

Zwijgplicht

Bij een interview met een verslaggever van Rijnmond TV. roept een op een scooter voorbijrijdende adolescent met een bontkraag: “We gaan heel Crooswijk plat bombarderen.” Hij is dus trots op de reeks van aanslagen en wil daarvan heel stoer voor de camera getuigen. Zijn ouders kijken toch niet naar Rijnmond en hebben misschien ook niet zoveel op met onze samenleving (iemand heeft hem opgevoed). Ondertussen blijven de explosies vooral oudere wijken teisteren. Soms worden daders gegrepen, maar die hebben te maken met “omerta” ** (zwijgplicht) De opdrachtgevers blijven dus buiten schot.

Ouders

Wie ook buiten schot blijven zijn ouders en familieleden, die plotselinge welstand bij hun kinderen niet bemerken. Tenminste daar lijkt het op, maar het gaat over zulke bedragen dat niet opvallen vrijwel onmogelijk is. Het wordt dus door familie gedoogd c.q. toegestaan. Ze zijn dus indirect ook schuldig.

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor “bommenleggers” maar ook voor “uithalers” en de in de criminele hiërarchie  hoger staande dealers. Hoe je het ook wendt of keert in Rotterdam zijn hele families op de hoogte van het gedrag van de “nouveau riche” binnen hun kringen. Soms wordt meegeprofiteerd door het opzetten van één van de vele witwaszaken in onze stad, die niet alleen voor overlast, maar ook voor uitermate oneerlijke concurrentie zorgen.

Maatregelen

Al jaren pleit ik voor adequaat straffen naast preventie. Heeft een dader twee nationaliteiten: direct de Nederlandse afpakken en uitzetten. Eventueel met directe familieleden, die aanwijsbaar hebben gezwegen of hebben geprofiteerd. De Spaanse politie* hield twee Nederlanders aan die drugs vervoerden. De volgende dag al werden ze tot 8 maanden gevangenis veroordeeld! In Spanje – lid van de EU – wordt snelrecht toegepast. Het uitzetten van ongewenste criminele vreemdelingen is in negen van de tien landen ter wereld een doodgewone zaak. Sterker nog ze verwonderen zich erover als het niet gedaan wordt. Waarom doen wij dat dan niet?

Oorlog

De mocromaffia bedreigt ons koninklijk huis. Ik ben republikein, maar die familie is het symbool van ons hele land. Ze zijn dus in oorlog met ons land en de regering heeft als primaire taak haar burgers te beschermen. Sterker nog moet alle middelen gebruiken om dit te doen.

Waar wachten ze op? Ondertussen moeten de AIVD en de politie toch weten welke families ten grondslag liggen aan de ellende?

Pak die dan ook met alle middelen aan! Gecoördineerde massale acties zoals in Italië. Preventief in hechtenis nemen. Inschakelen gespecialiseerde legeronderdelen. Voortdurend fouilleren. En daar waar ook maar een beetje nodig is: geweld gebruiken. Kortom doen wat tot nog toe is nagelaten.

Wie het zwaard hanteert, moet door het zwaard vergaan!

 

* Zag beelden van een Nederlandse politieagent die werd aangevallen bij een controle. Een idee waarom dat in Spanje nooit zal gebeuren?

** Verbreken betekent dat ook familie doelwit is. Zie slachtoffers Taghi.