Stoppen op je hoogtepunt

11 April 2024, 15:57 uur
Columns
mainImage

Het einde van VI Inside.

Nou het orakel uit Grollo heeft het doodvonnis getekend. Na zijn gelul over een echte Fries heeft de snor nu een grens gepasseerd. 

Laten we beginnen bij al z’n uitspraken de laatste tijd. Over Joden was al over de rand. Maar de laatste was wel de ultieme domme opmerking.

Laat ik nog een persoonlijke anekdote delen. Ooit was ik een veelbelovend bladenmaker. In die tijd wilde de snor een mannenblad maken. De uitgeverij belde mij. Ik had ooit Esquire opgezet en was hoofdredacteur van BLVD man geweest. Afijn, de uitgeverij dacht dat ik de enige zou zijn om Johan Derksen in toom te houden. Een soort van Wilfried Genee.

Dat had gekund. Hij heeft nooit gereageerd. Het blad is er nooit gekomen. 

Maar zie de laatste Inside. Johan ziet de bui al hangen. Was timide. Gelijk over op voetbal. Gasten waren al ongemakkelijk. En dat zal blijven. 

Johan blaast zichzelf op. Jammer want ik heb ooit begrepen dat het een aardige gozer is. 

Dus nu de voorspellende gave van Johan. Hij heeft de Boerenpartij in het zadel geholpen. Vervolgens weet ie er nergens van. AOW niet verhoogd. Dankzij Johan. En alles wat ie uitkraamt wordt schadelijk voor de bevolking.

Maar wat hij zei dat John de Mol beslist. Nou dan zal ik een mediawet er in gooien. Stoppen op je hoogtepunt. Nu worden adverteerders zenuwachtig. Is het programma volgend jaar nog relevant? 

Nope. Het gaat vanaf nu uit als een nachtkaars. En Johan weet het. En De Mol ook.