Leedvermaak om PvdA in verkiezingstijd (1)

20 November 2023, 11:24 uur
Columns
mainImage

Leedvermaak is een theaterhit en als zodanig in de laatste dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen ook topamusement voor iedereen die politieke tegenstanders ziet sneuvelen.

Ik was ooit hartstochtelijk voor (en van) Leefbaar Rotterdam, maar vooral op basis van de leer van Pim Fortuyn. Ik lach me dus actueel een ongeluk om die dikke Timmermans die de met GroenLinks gefuseerde PvdA maar niet aan het rollen krijgt. De PvdA was in Rotterdam de bloedvijand van Leefbaar. Vandaar.

Toen de PvdA in Rotterdam was geminimaliseerd (ging heel snel hoor) zag men de opkomst van het boze oog: de partij Nida en snel daarop Denk. De geradicaliseerde oprichter Kuzu had bij de PvdA zijn opleiding genoten. Denkmotto: we mogen niet discrimineren. Eens! Maar we moesten wel al hun niet-westerse merkwaardigheden slikken en dat waren er nog al een paar.

De PvdA deed het. Graag zelfs. U kent die honden wel die op hun buik gekieteld willen worden en op hun rug gaan liggen. Het bracht de PvdA naar 4 schamele zetels in Rotterdam. Ik hoop dus heel gauw dat Leefbaar bij zinnen komt.

De PvdA werd in 2002 de bloedvijand van Leefbaar. Gek eigenlijk, want mijn vader was PvdA, later zelfs SP in de tijd van ouwe Marijnissen, mijn moeder was PvdA, de ouders van mijn jeugdvriendjes waren PvdA, dik driekwart van de Rotterdammers was PvdA in de tijd dat die partij nog aan de shaggies zat en alle mannen de zware van Van Nelle rookten. De arbeiderspartij. Nu is de PvdA een yuppenpartij die een fusie met een andere yuppenpartij nodig heeft om nog enige indruk te maken met gezamenlijke standpunten over het klimaat, de Sinterklaasviering en de exclusieve gendertoiletten.

Als ik die rode woke jongelui in de gemeenteraad over inclusie hoor oreren lopen de rillingen over mijn rug. Nog twee jaar is Volt de volgende fusiepartner. Daarna volgt de Partij voor de Dieren, die in Rotterdam nog geen hondenhok laat bouwen en tenslotte zwicht ook D66, als het tegen die tijd nog bestaat. Waarom nu leedvermaak? Omdat die vol gegeten Timmermans sinds afgelopen zaterdag niet weet waar ie het zoeken moet nu Geert Wilders hem in de ranking voorbij is: +5. Dat deed die Wilders in drie dagen tijd. Gewoon even accelereren. En weg was Frans. Ik zag ook dat ventje van D66 huilen. Tranen met tuiten. Hij moest er niet aan denken dat in dit land Wilders de grootste zou worden.

Ik had leedvermaak in volle glorie.