Enkele overpeinzingen van een rechtschapen mens op weg naar 4 mei

20 April 2024, 19:33 uur
Columns
mainImage

Wanneer het precies begonnen is weet ik nog. Het was in februari 2017 na een aanslag in een Canadese moskee. Verschrikkelijk en eigenlijk heel zeldzaam als je het vergelijkt met ……., maar wel een uitgelezen kans om in het nieuws te komen.

Ik heb toen wat geestverwanten opgezocht en we besloten met elkaar een symbolische kring te vormen rond de Essalam moskee op Zuid. Boodschap: wij beschermen moslims in ons land wel.

De opgetrommelde pers deed haar werk voortreffelijk en vrijwel iedereen kwam in beeld. Alle zenders zonden het uit. Jammer genoeg werd ik niet uitgenodigd voor een talkshow. De mensen die schreeuwden dat we bij kerstmarkten moesten gaan staan werden genegeerd. De pers is gelukkig meestal solidair met politiek correcte demonstranten.  

Filip de Winter

Toen bekend werd dat de in Belgie democratisch gekozen volksvertegenwoordiger Filip de Winter door onze stad zou rijden om naar een tv-studio te gaan, zagen we weer een mogelijkheid om de camera’s op ons gericht te krijgen. We lieten weten hem voor de stadsgrens tegen te gaan houden.

Dat zijn partij Vlaams Belang de grootste in Vlaanderen is, laat zien hoe gevaarlijk hij is. Hij kan een miljoen Vlamingen voor zijn perfide karretje spannen, maar hij mag niet door onze stad rijden. Hij heeft daar grondwettelijk wel het recht toe, maar hij schendt zelf ook de grondwet door moslims hun religieuze vrijheid om te discrimineren te willen ontzeggen. Helaas werd na onze actie slechts één medestander uitgenodigd naar Hilversum te komen. Gelukkig kon ik in het publiek van die uitzending wel laten zien hoe rechtschapen ik ben.

Historisch onrecht

Toen er even geen aandacht getrokken werd zijn we ons in het verschrikkelijke verleden van ons land gaan verdiepen: slavernij! Bij ons onderzoek hebben we ons alleen geconcentreerd op transatlantische slavernij. De andere veel langer bestaande Arabische slavernij bijvoorbeeld lieten we buiten beschouwing, net als kinderarbeid en loonslavernij in ons eigen land.

De geestverwant die het nodig vond om te zeggen dat Mohammed in slaven handelde, hebben we eruit getrapt: defaitistische lul. Bij de vele demonstraties hebben we veel camera’s op ons gehad, alhoewel de nazaten van slaven veel meer belangstelling trokken. Ook al zaten er veel West-Afrikanen tussen, die eigenlijk afstammen van slavenjagers!

B.L.M.

Toen uit de VS de BLM beweging overkwam, waren wij er als de kippen bij om ook hier te demonstreren, want naast de moslims worden ook Nederlanders met een kleurtje enorm achtergesteld. Onbegrijpelijk dat ze überhaupt nog willen blijven en niet teruggaan naar het vredige Suriname of het welvarende Afrika waar iedereen gelijk is. Wij letten niet op kleur of afkomst tenzij je van Nederlandse afkomst bent en afwisselend roze, wit of lichtbruin kleurt: we noemen het natuurlijk niet meer blank. Dat betekend rein. Dat zijn wij natuurlijk wel, maar de rest niet.

Talloze keuzes

Na de komst van E.R. en nu de anti Israël demonstraties is voor ons een verrukkelijk tijdperk begonnen. Voortdurend zoemen de camera’s en zien we de flitsen van de fototoestellen. Talloze mogelijkheden doen zich voor om onze rechtschapenheid te tonen. De pers draagt ons op handen en de politie behandelt ons met fluwelen handschoenen. We laten ons graag wegslepen, omdat de kans dat je dan in het nieuws komt groter is. Heel spannend om het s’ avonds de televisie te volgen. Iedere keer weer die vraag: “Zit ik erin of niet?” 

Het conflict in Gaza geeft talloze mogelijkheden, ook al zijn onze mededemonstranten niet erg vriendelijk. Het lijkt wel of die een hekel hebben aan mensen met een ander geloof. We hebben Arafat-sjaals gekocht en vinden het nodig om in de stations reizigers - die wel werken - te attenderen op het verderfelijke Israël, dat een Hamas-actie zo gewelddadig beantwoordt.

Kortom heerlijke tijden voor ons. Nu gaan testen of de veiligheidsmaatregelen in 020 voor de 4 mei herdenking streng zijn.

Zal wel meevallen gezien onze mogelijkheden bij de opening van het Holocaustmuseum.