De ondergang van de Lage Landen

6 July 2023, 15:18 uur
Columns
mainImage

In het begin van de 19e eeuw schreef de Duitse historicus Oswald Spengler een boek*, waarin hij de ondergang van de Westerse beschaving voorspelt. Volgens mij krijgt hij volkomen gelijk.

Weg met ons

Een paar jaar geleden heb ik al eens geschreven dat de Nederlandse Leeuw een vadsige kater is geworden, die zonder te morren zijn etensbakje leeg laat vreten. Dit naar aanleiding van het steeds verder oprukkende cultuurrelativisme, dat onze Westerse cultuur gelijk stelt aan andere culturen. De cultuur van de Eskimo’s (Inuit) en Aboriginals staan gelijk aan onze cultuur. Het slaan op een trommel van zeehondenvel en het blazen op een didgeridoo vergelijken met een cantate van Bach. Alle drie belangrijk, maar wel met een kwaliteitsverschil lijkt me. De Westerse beschaving is door de wasmachine van de politieke correctheid getrokken. De parel in het oor van het meisje van Vermeer is via uitbuiting opgedoken en Piet Hein** is een slavenhandelaar geworden.

Kortom niets is goed en alles wat van elders komt, is oké. Er is zelfs een naam voor dat verschijnsel : Oikofobie.

Verrijking

Die oikofobe instelling van politiek correct Nederland leidt met de komst van andere culturen naar ons land tot verheerlijking van de geïntroduceerde culturen. Niet zij, maar wij dienen ons aan te passen, want wie wil zich nou niet cultureel verrijken?

De discriminatie-Stasi van RADAR verbiedt het dragen van Nederlandse vlaggetjes op jasjes, maar heeft alle begrip voor het opzichtig manifesteren van het Turkse “grijzen wolven”-vignet of de vlag van Marokko. Terwijl Kerst tot het Lichtfeest is verworden en Pasen tot een Lentefeest, worden Ramadan en het bijbehorende Suikerfeest tot vervelens toe gepropageerd door de staatsmedia. Dieren mogen volkomen tegen onze gewoonte in massaal onverdoofd geslacht worden en een voor 100% vrouwonvriendelijk kledingstuk, het hoofddoekje, is ineens het summum van vrouwenemancipatie geworden. Culturele verenigingen, die Turkse Bloed en Bodemtheorieën verkondigen worden gesubsidieerd. Islamitische internaten en koranscholen worden gedoogd, terwijl ze kinderen opzetten tegen onze samenleving. Besnijdenissen worden door de hele buurt gevierd, terwijl niemand zich afvraagt of hier geen sprake is van kindermishandeling.

Dag Nederland

Omgekeerd evenredig aan het bejubelen van andere culturen is het afschaffen van onze eigen cultuur. Het Nederlandse levenslied oftewel de smartlap is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor “rap”. Dames mogen op het strand niet meer - zoals in onze jeugd - met ontblote borsten lopen. Het Wilhelmus wordt op school niet meer aangeleerd. De trots op nationale erflaters zoals Van Leeuwenhoek, Rembrandt en Spinoza heeft plaatsgemaakt voor schuldbesef over imperialisme en slavernij. Onze hoofdstad, toonbeeld van 17e eeuwse architectuur, is een verzamelplaats van junks en dronken toeristen. De nationale drank jenever heeft een andere naam gekregen en heet nu wodka. Hutspot, draadjesvlees en erwtensoep zijn vervangen door iftar-maaltijden. Vele snackbars vermelden alleen nog maar halalvlees te gebruiken. Het moment stilte voor iedere maaltijd is verdwenen. Evenals bijna de hele zondagsrust, maar in openbare gebouwen komen gebedsruimtes voor moslims. De kroonprinses wordt bedreigd door “mocromaffia en kan niet meer over straat.  Helemaal bloot onder de douche na het sporten is ongewenst.

De derde helft

Nu ik het toch over sporten heb: het meest schrijnende is wel het voorstel om alcohol tijdens “de derde helft” in sportkantines te verbieden. Hoe haalt zo’n politieke griffo het in zijn hoofd om het überhaupt ter sprake te brengen? Laat hij de pepermunt op zondagochtend in zijn kerk maar gaan verbieden.

Ooit heb ik besloten om op zaterdag te gaan voetballen, zodat de derde helft rustig kon uitlopen. De vrouwen en niet voetballende vrienden genoten volop mee. Onze kinderen hebben die traditie overgenomen. De maat is vol, de kruik staat op barsten en de emmer loopt bijna over.

Mocht het komen tot een alcoholverbod, dan roep ik op tot burgerlijke ongehoorzaamheid en zal ik zelf het voorbeeld geven door met een kratje bier naar het bridgen te gaan.

 

* Titel: De ondergang van het Avondland

** Hij (mijn held) veroverde twee Portugese slavenschepen en liet de slaven vrij. Ook leerde hij ze hoe scheurbuik te bestrijden is (eten groene planten)