De Danceparade

26 August 2023, 09:22 uur
Columns
mainImage

Goh, opeens heeft de VVD de Danceparade ontdekt. En Leefbaar durft nu na de zeperd met het Zomercarnaval niets meer te zeggen. En terecht. Over dat laatste. Maar laat ik jullie uit de droom halen. De Dansparade is een parade van bejaarden. Stramme lichamen die nog even met een Aussie de ouwe moves doen. Kom op…

Verlepte lichamen in bikini. Jongens, meisjes. Nighttown is al jaren een Chinese supermarkt. Fons Burger die de house naar Rotterdam heeft gehaald, heeft helemaal geen housefabriek meer. Ronald Molendijk werkt voor RTL 4. What can I say? Michiel de Heij? Niemand van twintig weet het meer. Laat staan dat de Rotterdamse partygoeroe Ted Langenbach hier nog warm voor loopt. Hij was al tijdens de Danceparade kritisch op het evenement. Hij vond het toen al niet meer van de tijd van toen. Das war einmal. Is met sokken aan in bad zitten.

Tja, de VVD en Leefbaar lopen steeds meer achter op de tijdgeest. Is niet erg. Daarom ben je rechts conservatief. Maar bemoei je dan ook niet met de nieuwe tijd. En helaas, slimmerikken in de Raad, die is er nu.

Dus laat het over aan de jeugd. Aan de tijd van nu. En daar hoort de Danceparade niet meer bij. Ooit begonnen in Berlijn als een uiting van vrijheid vanuit de homoscene was het geweldig. Ook de eerste jaren in Rotterdam. Op het Lloydkwartier, op de Binnenweg. Gooi het er maar in Michel de Heij. Iedereen los in de regen.

Maar nogmaals een stad als Rotterdam moet nu innovatief zijn. En het niet aan de politiek overlaten welke vrachtwagens nu weer gaan rijden met doorgesnoven bejaarden. Laten we iets nieuws doen. En haal een keer die doorgesnoven gasten van de straat en geef ze een toekomst.