Coenradie? Wie is dat nu weer?

1 August 2023, 08:52 uur
Columns
mainImage

Je draait je om en Barendrecht grijpt de macht. Laat ik duidelijk zijn: zonder licht. Coenradie kent mij niet, maar ik had je in de gemeenteraad tot onder je enkels afgezaagd. Ik heb mijn respect voor de eerste lichting Leefbaar nooit onder stoelen of banken gestoken. Sterker, ik ben door mijn linkse vrienden door de gehaktmolen gehaald toen ik zei dat ik op Fortuyn had gestemd. 

Nog steeds heel veel respect voor Pastors, Van de Anker en Sorensen. Dat heb ik ze persoonlijk in gesprekken verteld. En later hebben Hoogveld en Van Erp mij meegemaakt als SP-lid. Die heb ik ook hoog zitten net als Hennie van Schaik. Maar Coenradie “You ain’t no Kennedy”. Al begrijp je deze zin niet.

Maar nu het Zomercarnaval willen verbieden? Om een schietpartij? Kom ff naar de Binnenweg. Dat kunnen we dan ook wel sluiten. Begrijp dat je in je flatje in de Alexanderpolder met uitstervende Rotterdammers die nog op je stemmen maar dit Rotterdam, wen er maar aan.

Kijk, als je ouder wordt dan krijg je meer geheugen en minder toekomst. Dus toen Aboutaleb te lui was om uit zn nest te komen met de witte rellen op Hoek van Holland zijn we als stad gegaan naar, tja naar niks. Omdat de burgemeester het niet onder controle had. 

Geen dance, skate niet eens een rondje zwemmen rond het Noordereiland. Niet eens meer het D66-feestje De Parade. Nou dan kan je thuis wel aan de viagra en de rosé. Naast je hippe bakfiets.

Dus Coenradie. Je lult uit je nek. Laat onze stad zijn feest houden. Ik ben niet van het zoutjes socialisme. Enkels. En ver daar beneden. En niet op de bal. Ik herinner me nog het Feyenoord met Theo Laseroms en Rinus Israel. Je lag buiten de lijnen voordat je het door had. 

Eerst alle preventieve zorg afbreken, best, maar hou dan je bek over de consequenties Coenradie. Daar ben je ook verantwoordelijk voor. Maar je hebt ook geen greep op de straat. En, laat ik nou mijn vrienden bij de VVD al maandenlang geleden hebben gewaarschuwd hiervoor. En nul komma kut resultaat. Sterker Coenradie, mijn familie en ik zijn bedreigd. Fijn. Omdat jij en je club niet hun werk doen. Dus Coenradie, het ligt niet aan het Zomercarnaval. Kom uit je nest en doe je werk. Jullie hebben de straat niet in handen. En dan nu is het enige wat jullie kunnen neerleggen bij het laatste feestje wat we nog hebben in Rotterdam. Ga je schamen.

In Crooswijk zouden we zeggen pleurt dan op naar Barendrecht.