mainImage

Zo richt u uw tuin of balkon vogelvriendelijk in

12 januari 2023, 09:07 uur
Berichten van de gemeente

Hoe zorg ik ervoor dat vogels in mijn tuin komen? Hoe richt ik mijn balkon vogelvriendelijk in? Welke planten vinden vogels het prettigst?

Zijn dit vragen die ook bij u spelen? Meld u dan aan voor de gratis workshop die Annemarie van den Hout geeft in Ridderkerk. Zij is tuinvogelconsulent van de Vogelbescherming. De cursus wordt gegeven in het kader van de Nationale Tuinvogeltelling, die 27, 28 en 29 januari in heel Nederland plaatsvindt.

Veel voordelen

Een tuin vol groen is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nuttig. Vogels, egels en insecten helpen uw tuin gezond en vrij van plagen te houden. Een groene, vogelvriendelijke tuin of balkon heeft nog meer voordelen: U heeft minder wateroverlast doordat regenwater wordt vastgehouden. Ook heeft groen een verkoelend effect, zodat u op warme zomerdagen extra kunt genieten van uw tuin.

Wie weet richt u na de cursus uw eigen vogelvriendelijke tuin of balkon in. Het wordt dan een plek waar vogels, egels en andere dieren verwelkomd worden met beschutting en voedsel.

Om vogels in Ridderkerk te helpen, zorgt de gemeente in het openbaar groen voor onder meer inheemse plantensoorten, grote bomen en dichtbegroeide plekken. Dat is goed voor diverse vogels. De zanglijster nestelt bijvoorbeeld graag in dichtbegroeide plekken.

Workshop

De gratis workshop is dinsdag 17 januari in het gemeentehuis van Ridderkerk en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Neem een foto van uw tuin mee, zodat Annemarie daarmee met u aan de slag kan. Als aanwezige maakt u kans op een gratis tuinadvies ter waarde van 47,50 euro.

Aanmelden kan via [email protected] Let op: er is een beperkt aantal plaatsen. Meer over de Tuinvogeltelling leest u op vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling.


Door: Gemeente Ridderkerk