Wandelvierdaagse viert vijfjarig jubileum

21 September 2023, 10:23 uur
mainImage
Gemeente Ridderkerk
Dinsdag liep het college van burgemeester en wethouders als vrijwilliger mee met de Wandelvierdaagse.

De Ridderkerkse Wandelvierdaagse beleefde deze week haar vijfde editie. Bewoners van Reyerheem, Riederborgh, het Jasmijnhuis en het Anjerhuis liepen vier dagen achter elkaar verschillende routes door Ridderkerk.
 
De Wandelvierdaagse, met ruim zestig deelnemers, ging maandag van start en eindigde vandaag op het Koningsplein. Wethouder Fleur Stip haalde de deelnemers daar binnen. Ze overhandigde hen een trofee en een medaille van chocolade. Een draaiorgel trakteerde de deelnemers en vrijwilligers op muziek.

Het evenement voor 55-plussers werd georganiseerd door Riederborgh, Reyerheem, het Jasmijnhuis en het Anjerhuis, in samenwerking met de SER-werkgroep Avond4daagse. De rolstoelen werden geduwd door een grote groep vrijwilligers. Onder hen onder meer medewerkers van Facet, die twee dagen meeliepen, en familieleden van deelnemers. Dinsdag liepen de burgemeester en alle wethouders als vrijwilliger mee achter de rolstoelen.

Er werd vier dagen achter elkaar een route gelopen van zo’n vier kilometer. Elke dag kregen de deelnemers tijdens een pauze een hapje en drankje. De Wandelvierdaagse kon hiervoor weer rekenen op de trouwe sponsoren. Er werd gepauzeerd op het Sint Jorisplein, bij Plein Oost, de kinderboerderij en op het Koningsplein.

De Wandelvierdaagse was mede een succes door de hulp van vele vrijwilligers. Zo waren er EHBO’ers en verkeersregelaars aanwezig op de gehele route en waren er de vrijwilligers die deelnemers in rolstoel duwden.
 


Door: Gemeente Ridderkerk