Verkiezingen Tweede Kamer: alle stembureaus in Ridderkerk

9 November 2023, 11:15 uur
mainImage
Gemeente Ridderkerk

Bij de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november bepaalt u door te stemmen de samenstelling van de Tweede Kamer. Wanneer u stemt, geeft u de partij van uw keuze de kans om de komende vier jaar ook namens u beslissingen te nemen. Het is daarom belangrijk om op een politieke partij te stemmen die past bij uw overtuigingen.
 
Informatie
Op onze website vindt u alle belangrijke informatie rondom de verkiezingen. Zo ziet u in één oogopslag op een kaart waar de stembureaus zich in Ridderkerk te vinden zijn. Ook vindt u er bijvoorbeeld informatie over het machtigen van iemand anders om namens u te stemmen. En u kunt zich er aanmelden als stemmenteller.
Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan heeft u een kiezerspas nodig. Deze kunt u uiterlijk 17 november online of schriftelijk of uiterlijk 21 november persoonlijk aanvragen.
 
Stembureaus
Op 22 november kunt u stemmen in de volgende stembureaus in Ridderkerk.

Toegankelijk
Alle stembureaus zijn toegankelijk voor minder validen, behalve: gymzaal P.C. Hooftstraat, OBS de Noord en de gymzaal naast OBS de Piramide.
Er zijn drie nieuwe stembureaus bij gekomen: Brandweerkazerne, ERHV 'De Waal' en Maranathakerk. Bij WVC Bolnes is vanaf deze verkiezingen een extra stembureau.
 
Centrale stemopneming
Voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023 telt het gemeentelijk stembureau centraal de stemmen op kandidaatsniveau. De centrale stemopneming vindt plaats op 23 november 2023 in sporthal De Wissel, Kastanjelaan 34 in Ridderkerk.
 
Op ridderkerk.nl/verkiezingen vindt u alle informatie. U kunt daar ook een kiezerspas aanvragen. Of haal het aanvraagformulier op in het gemeentehuis.
 


Door: Gemeente Ridderkerk