Start proef kabelgoottegels in Ridderkerk

6 June 2024, 12:08 uur
mainImage
Gemeente Ridderkerk
Bij een VPA moet de laadkabel vaak over de stoep gelegd worden. Met de proef kunt u ervaring opdoen met de VPA en de kabelgoottegel.

Het aantal elektrische voertuigen in onze gemeente neemt toe. De gemeente start daarom met de proef Verlengd Private Aansluiting (VPA) als alternatieve laadoplossing. Wilt u hieraan meedoen? Meld u dan voor 17 juni aan.
 
De proef biedt maximaal veertien deelnemers in een periode van één jaar de kans ervaring op te doen met de VPA en de kabelgoottegel.
 
Bij een Verlengd Private Aansluiting kunt u uw laadpunt die op uw privéterrein staat, gebruiken om uw elektrische voertuig op openbaar terrein op te laden. Hierbij moet de laadkabel vaak over de stoep, weg of andere openbare grond gelegd worden. Uw private laadpunt wordt dan met een verlengkabel via een kabelgoottegel doorgetrokken naar een openbare parkeerplaats. Let wel, het gaat hier niet om een gereserveerde parkeerplaats.
 
In februari dit jaar vroegen wij u in een online vragenlijst of u interesse heeft in een VPA. Uit de resultaten bleek dat een overgroot deel van de respondenten interesse had. Daarom gaan we de voor- en nadelen van deze manier van opladen onderzoeken. We willen voor deze proef veertien aansluitingen voor een Verlengd Private Aansluiting toestaan. De proef duurt één jaar. Daarna kijken we aan de hand van de resultaten of we VPA eventueel gaan voortzetten.
 
Wilt u meedoen met de proef? Meld u dan uiterlijk 17 juni aan. Een loting op het gemeentehuis bepaalt wie er meedoet. Na uw aanmelding ontvangt u hier meer informatie over.
 
Via ridderkerk.nl/vpa kunt u zich aanmelden.
 

 


Door: Gemeente Ridderkerk