SER viert jubileum met tentoonstelling in Ridderkerk

16 March 2023, 10:02 uur
mainImage
Gemeente Ridderkerk
Samen met medeoprichter Ger Schilt (92) bekijkt wethouder Fleur Stip de tentoonstelling over vijftig jaar Stichting Evenementen Ridderkerk.

Stichting Evenementen Ridderkerk (SER) bestaat dit jaar vijftig jaar. Daarom is in de Oudheidkamer nu de tentoonstelling ‘50 jaar SER’ te zien.
 
Wethouder Fleur Stip opende de tentoonstelling vorige week vrijdag 10 maart, samen met medeoprichter van de SER, Ger Schilt (92). Ook wethouder Henk van Os was bij de opening aanwezig.
 
SER organiseerde de afgelopen vijftig jaar talloze evenementen. Denk aan viswedstrijden voor de jeugd, het ruiterfeest en grotere festiviteiten als Jeugdland, de Avondvierdaagse, de aubade, het Oranjeconcert op Koninginnedag, het SER-koor, de intocht van Sinterklaas, de RadioNL Zomertoer en de jaarlijkse Pinkstermarkt. De tentoonstelling zal bij velen herinneringen oproepen door de vele foto’s, publicaties en ook videobeelden van deze activiteiten.
 
Ger Schilt blikte terug op de beginjaren van de SER, die werd opgericht nadat een Ridderkerks team goed had gepresteerd bij het op tv uitgezonden spel Zeskamp van NCRV. Het Zeskamp-succes gaf een impuls aan de Ridderkerkse gemeenschapszin. Er bestond behoefte aan een organisatie die in Ridderkerk evenementen kon organiseren voor alle inwoners. Op initiatief van toenmalig burgemeester Verplanke werd een groep Ridderkerkers samengebracht, waarna de oprichting van de SER een feit werd.
 
De tentoonstelling is nog te zien tot en met zaterdag 15 april. De Oudheidkamer aan Kerksingel 26 is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.     
 
Op ser-ridderkerk.nl vindt u meer informatie over SER, de activiteiten en wat er dit jaar georganiseerd wordt.
 


Door: Gemeente Ridderkerk