Nog meer bushaltes in Ridderkerk toegankelijk

16 November 2023, 10:29 uur
mainImage
Gemeente Ridderkerk
Een van de bushaltes aan de Geerlaan die vervangen en toegankelijk gemaakt wordt.

Vanaf deze week worden de bushaltes aan de Geerlaan vervangen en toegankelijk gemaakt. Het gaat om de haltes tussen de rotondes aan de Burgemeester de Zeeuwstraat en de Burgemeester de Gaay Fortmanstraat.
De bushaltes worden verhoogd, zodat ze toegankelijk zijn voor mindervaliden. De haltes worden niet meer gebruikt voor lijnbussen van de RET, maar ze worden aangepast omdat ze weer nodig zijn voor omleidingen. In de toekomst kunnen de haltes weer nodig zijn voor lijndiensten.

Het weggedeelte waar bussen nu zouden stoppen, wordt weggehaald. Als er door een omleiding bussen moeten stoppen, kan dat op de rijbaan. In de ruimte die vrijkomt, komen parkeerplaatsen.
Naast het vervangen van de bushaltes zijn er meer werkzaamheden aan de Geerlaan. Ter hoogte van de Burgemeester Crezéestraat komt een doorgang tussen de parallelbaan en de hoofrijbaan van de Geerlaan. Verkeer uit de straten tussen de Geerlaan en de Lagendijk kan dan de Geerlaan oprijden. Nadat de doorgang is gemaakt, wordt ook de rijrichting in de Burgemeester Crezéestraat omgedraaid.

De in- en uitgangen van de zijwegen tussen de parallel- en de hoofdrijbaan van de Geerlaan worden verhoogd. Hiermee is het voor automobilisten duidelijker dat zij een 30-kmzone in- of uitrijden en moeten zij snelheid minderen.Door: Gemeente Ridderkerk