Met sport en spel meer ‘thuis’ in Nederland

21 September 2023, 10:19 uur
mainImage
Gemeente Ridderkerk
Op het terrein werd onder meer korfbal gespeeld.

Vluchtelingen, statushouders en vrijwilligers uit Ridderkerk hadden vrijdag 15 september een gezellige middag met elkaar op het terrein van KCR Korfbal.
 
Stichting Present Ridderkerk organiseerde deze activiteit. Burgemeester Marco Oosterwijk heette de 45 deelnemers welkom. Na het maken van een groepfoto gingen de deelnemers aan de slag met korfbal, een bootcamp, jeu-de-boules, een stormbaan, handbal en oudhollandse spelletjes. Leerlingen van het Farelcollege en vrijwilligers van Fidor Accountants assisteerden hen daarbij.
 
Na het eindsignaal kregen de winnaars een medaille omgehangen. Cliënten van stichting De Overburen kwamen de deelnemers en vrijwilligers daarna trakteren op pannenkoeken, gebakken door leerlingen van het Farelcollege. De deelnemers waren vluchtelingen uit Oekraïne, Syrië en Eritrea die in Ridderkerk verblijven en statushouders die eerder dit jaar in Ridderkerk zijn gevestigd.
 
Burgemeester Oosterwijk: “Het was een mooie middag. Het is goed dat vluchtelingen, statushouders en Nederlanders elkaar zo kunnen ontmoeten. Ik juich zo’n initiatief toe, want het zorgt voor verbinding.”
 


Door: Gemeente Ridderkerk