Heinenoordtunnel (A29) regelmatig dicht

2 February 2023, 10:13 uur
mainImage
ANP

Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in snelweg A29. De tunnel is daardoor regelmatig afgesloten.
 
De renovatie begint volgens planning in februari. De tunnel is dan drie keer een nacht en ieder weekend afgesloten in één rijrichting. Daarna zijn er iedere maand nacht- en weekendafsluitingen. Eind april, begin mei en in augustus is de tunnel voor langere tijd, en ook op doordeweekse dagen, in beide richtingen dicht. De renovatie duurt tot eind 2024.
 
Auto en bus
Bij afsluitingen wordt het verkeer omgeleid. In de nachten en weekenden kan de extra reistijd oplopen van 15 tot 45 minuten. Bij afsluitingen op doordeweekse dagen kan deze in de spits oplopen tot een uur. Zolang de tunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.
De lijnbussen rijden bij afsluiting door de naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel. Tijdens de langdurige afsluitingen in mei en augustus rijden pendelbussen tussen busstation Heinenoord en de NS-stations Rotterdam-Zuid, Lombardijen en Barendrecht.
 
(Brom)fietsers
Bromfietsers en fietsers worden bij afsluitingen aan de kant van Barendrecht omgeleid. De buis voor (brom)fietsers van de Tweede Heinenoordtunnel blijft open. Tijdens de afsluitingen is de overtocht bij de veerponten Rhoonsveer en Puttershoek gratis voor (brom)fietsers en voetgangers. Bij het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen is de overtocht ook gratis voor scooters, motoren en hun bijrijders.
 
Alle afsluitingen in 2023 staan op rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel. U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. De renovatie is ook te volgen via facebook.com/Heinenoordtunnel.


Door: Gemeente Ridderkerk