Duurzaam Sportcentrum Drievliet klaar voor komende veertig jaar

30 November 2023, 09:07 uur
mainImage
Gemeente Ridderkerk
Wethouder Henk van Os nam de sleutel symbolisch weer in ontvangst. Vlnr: Ad Fransen (beheerder SSR), wethouder Henk van Os, Kees Lelivelt (projectleider), Gert-Jan Vermeulen (aannemer Vaessen) en Adrian Dikmans (Vaessen).  

Sportcentrum Drievliet is donderdag 23 november officieel opgeleverd. Na een periode van renoveren en verduurzamen, nam wethouder Henk van Os de sleutel symbolisch weer in ontvangst. 

Tijdens de oplevering op 23 november konden bezoekers het sportcentrum van binnen en buiten bezichtigen. Na de bezichtiging verzamelden de bezoekers zich in het sportcafé. Daar vond er een officieel tekenmoment plaats tussen uitvoerder Vaessen en wethouder Henk van Os.

Het sportcentrum is de afgelopen periode gerenoveerd en verduurzaamd. Hiermee vormt het sportcentrum voor de komende veertig jaar een goede basis voor het gymnastiekonderwijs aan diverse basisscholen, het uitoefenen van verschillende sporten en voor ontmoetingsfuncties. De exploitatie van Sportcentrum Drievliet wordt verzorgd door Sport Service Ridderkerk (SSR).

Duurzaam
Wethouder Van Os liet in zijn toespraak weten erg trots te zijn op het eindresultaat. “We hebben hoog ingezet op duurzaamheid bij de renovatie van de sporthal. Het gebouw maakt geen gebruik meer van aardgas bijvoorbeeld. Op die manier is het sportcentrum echt klaar voor de komende veertig jaar.” Het gebouw kon van aardgas afstappen onder andere door het plaatsen van twee soorten zonnepanelen op het dak. Het ene deel wekt elektriciteit op en de andere gebruikt de warmte van de zon om water op te warmen. Het gebouw is op die manier warm in de winter en koel in de zomer. Daarnaast is veel hout in het bestaande gebouw hergebruikt bij de renovatie.”Door: Gemeente Ridderkerk