Winst en verlies voor Van Vilsteren op WK

19 June 2019, 20:24 uur
Algemeen , Uitgaan , Sport
mainImage

De eerste speeldag van Nederland op het WK 3x3 basketbal in het Museumpark zit erop. Vandaag stonden Zuid-Korea en Servië voor Nederland op het programma.

Zuid-Korea

Als eerste was Zuid-Korea aan de beurt. Om 17.20 klonk het beginsignaal, waarna Nederland eigenlijk geen moment serieus in de problemen is gekomen. Zo stonden zij na tien speelminuten al met 7-0 voor, met dank aan twee schoten van buiten de cirkel van Jesper Jobse. De wedstrijd eindigde in een 20-8 overwinning voor Nederland. 

Servië

En dan de revanche van de WK-finale van 2018: Servië. Na in 2018 de finale van het WK 3x3-basketbal van Servië met 16-13 verloren te hebben, was vandaag dan toch eindelijk de mogelijkheid om de onderlinge score gelijk te trekken. De teams gingen enige tijd nek-aan-nek, maar het verschil bleef vrijwel voortdurend op twee tot vier punten steken. Nadat de helft van de speeltijd verstreken was, werd Servië sterker waar Nederland juist zwakker werd. Tot overmaat van ramp miste Aron Royé twee vrije worpen, waarna even later de score verder uit elkaar dreef tot een verschil van 5 punten. De Serven bleken helaas ook ditmaal te sterk te zijn voor de 'Orange Lions' en wonnen met 18-14. 

Speeldag twee

Op de tweede speeldag treft Nederland de teams van Turkije en de Verenigde Staten. Op deze dag zal duidelijk worden of zij doorgaan naar de kwartfinale en wie zij hier als tegenstander zullen treffen.