Ridderkerks Dagblad | Wijkcentrum West officieel heropend

Wijkcentrum West officieel heropend

mainImage

Wethouder Marten Japenga verrichtte maandag de officiële heropening van Wijkcentrum West aan Boksdoornstraat 80. Het beheer van de voormalige 'Gasterij De Ontmoeting' is op 1 januari overgegaan van woonzorgcentrum Riederborgh naar Facet Ridderkerk.

Facet-directeur Frank van der Jagt zei over de naamsverandering: ,,Hiermee maken we duidelijk dat het wijkcentrum echt voor de hele wijk is. We hebben er ontzettend veel zin in om er een fantastisch centrum van te maken.''

Vele activiteiten
Volgens wethouder Marten Japenga voorziet het wijkcentrum al jaren in een grote behoefte. ,,Heel veel activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder dit wijkcentrum'', waarna hij een aantal activiteiten opsomde die in het centrum worden georganiseerd. Zoals het RepairCafé, de Riedermarkt, biljarten klaverjassen, de maaltijden, de wijkbibliotheek, het spreekuur van de wijkverpleging, de filmmiddagen, de gymnastiek en het Alzheimer Café. Ook de handwerkgroep, de breimiddag, de yogales, de mannenclub en het ouderenkoor vinden onderdak in Wijkcentrum West. Het is de vergaderplek van het Wijkoverleg. Hierin zitten wijkbewoners die allemaal een verschillende deskundigheid hebben. Politie, Facet, Wooncompas en gemeente Ridderkerk schuiven ook aan. Het wijkoverleg helpt de gemeente om voor de wijk betere plannen te maken en besluiten te nemen.

Nieuwe activiteiten
Facet zal zorgen dat alle wijkbewoners op tijd worden geïnformeerd over wat er allemaal te doen is. Ideeën voor nieuwe activiteiten zijn welkom bij de beheerders en bij Facet. ,,Ik hoop dat het hier de komende jaren heel druk zal worden'', aldus wethouder Japenga. In het kader van het project Sociaal Beheer onderzoekt de gemeente nog hoe vrijwilligers betrokken kunnen worden bij het beheer van het wijkcentrum.