Van den Adel strijdend ten onder

20 June 2019, 20:54 uur
Algemeen , Sport
mainImage

De dames die uitkomen voor Nederland in het 3x3-basketbal begonnen de dag met een zwaarbevochten 16-18 overwinning tegen Letland dat een plaats onder hen stond. De eerste overwinning was in the pocket en een tweede was nodig voor een plaats in de kwartfinales.

China

En toen kwam even later om 19.30 het gedisciplineerde China, met de boomlange puntenmachine Jiahe Zhang. Na een 2-0 voorsprong door toedoen van Natalie van den Adel en Loyce Bettonvil, leek China wakker te worden. Al snel volgde de 2-1. Van den Adel had de kans om de score weer wat op te rekken, maar miste een vrije worp. China scoort 2-2. Dan begint het voor China: enkele minuten later is het plotseling 4-8 en lijken de kwartfinales verder weg dan ooit. Vervolgens lijkt China in te zakken en brengt de scherpe Loyce Bettonvil het tot 7-8 met een tweepunter en gelijk erna een eenpunter. Met geluk weet Zhang er nog voor China de 7-9 uit te persen. Maar dan ruikt Van den Adel bloed en weet zij het tot 11-9 te brengen voor Nederland. In het heetst van de strijd verliest Van den Adel plots een contactlens, waarna het spel wordt neergelegd. China weet zich na de spelhervatting te herpakken en scoort een tweepunter en even later nog een enkel punt. Nog een laatste langeafstandsworp in de laatste seconden van de partij door Bettonvil gaat centimeters naast waarna vrijwel direct het eindsignaal klinkt. 

En dan nu de mannen

Nederland, met als topscorer Van den Adel oogde in bloedvorm, maar het was helaas net niet genoeg. Nederland blijft steken op een derde plaats in de poule en weet zich daarmee niet te kwalificeren voor de kwartfinales van zaterdag. Strijdend gingen zij ten onder en verlaten zij wat ons betreft met opgeheven hoofd het toernooi. Nu is alle hoop gevestigd op de mannen, die met Sjoerd van Vilsteren op de tweede plaats staan in de poule en het nog moeten opnemen tegen de koploper en de hekkensluiter van de poule: Turkije en de VS.