Ridderkerks Dagblad | Toch weer 128 positieve coronatesten in de regio

Toch weer 128 positieve coronatesten in de regio

mainImage

Met afgelopen week 128 nieuwe positief op corona geteste inwoners uit het GGD-gebied Rotterdam-Rijnmond is er weliswaar sprake van een daling van 30 mensen in vergelijking met vorige week, maar blijven de cijfers ver verwijderd van de meest hoopvolle week van 29 mei tot 5 juni toen het laagste infectiegetal werd behaald sinds de uitbraak van de coronacrisis: 72.

Het virus woekert dus og steeds door in deze regio, met 88 van de 128 positieve testen in de stad Rotterdam zelf. Gemeten naar het aantal inwoners in de totale GGD-regio zouden dat er bij 128 infectiegevallen 64 moeten zijn (de helft). Maar vanaf de uitbraak blijft Rotterdam als grootste van de vijftien GGD-gemeenten in Rijnmond koploper.

Deze week deelden van de kleinere plaatsen Schiedam en Ridderkerk de tweede plaats, met elk 8 nieuwe positieve testen. Daar staat tegenover dat Albrandswaard, Brielle en Westvoorne buiten schot bleven. Het cleane Westvoorne (Oostvoorne, Tinte en Rockanje) trouwens als sinds 1 mei.

128 nieuw geconstateerde corona-infecties wil niet zeggen dat deze 128 mensen ook daadwerkelijk ziek waren op het moment van de test en het wil ook niet zeggen dat ze ziek worden. Ze kunnen zich uit eigen beweging hebben laten testen dan wel op verzoek als zij met een coronapatiënt in contact zijn geweest.

Het aantal doden in deze regio aan de gevolgen van Covid-19 steeg deze week met 4 naar 528.

 


Foto: Stockfoto