The Making of 3D Street Art Festival R'kerk

21 June 2019, 06:40 uur
Algemeen
mainImage
Winkelhart Ridderkerk

Sinds maandagochtend zijn er al diverse kunstenaars begonnen aan een uniek project van de winkeliers van het Winkelhart Ridderkerk. De 3D straattekeningen vergen wel een verdere toelichting over hoe je deze tekeningen het beste kunt zien. Daarover meer iets verder in dit verhaal.

Gregor Wosik en Anna Mrzyglod (Duitsland en Polen) zijn toppers op het gebied van 3D Street Art. Zij hebben al vele projecten over de gehele wereld uitgevoerd en Gregor staat zelfs in het Guinness Book of Records voor de grootste 3D tekening, van 2600 m2, ooit. Nu hebben ze op het Sint Jorisplein een 3D tekening gemaakt die de naam van het plein eer aandoet. Met Sint Joris en de Draak is daar een eigen interpretatie van de legende gegeven.

Om de tekening goed te kunnen zien moet men wel op het juiste en aangegeven punt gaan staan. Slechts vanaf dat punt is de tekening goed te zien. Maar om het volle effect van 3D te kunnen zien moet je een (smartphone) camera meebrengen, dan kan men door de lens de diepte goed waarnemen. Met het blote oog nemen de hersenen een 3D effect maar beperkt waar. In een bioscoop doe je daarvoor een speciale bril op. Nog leuker is het om interactief op de foto te gaan om op de plek te gaan zitten waar Anna op één van de foto’s in de hals van de draak is gaan zitten. Probeer de mogelijkheden maar eens uit.

In de Jorishof werkt Maureen Kolhoff (kunstacademie in Schotland) in opdracht van de Hema aan een passend kunstwerk. Op nog 5 andere plekken zullen Rianne te Kaat (Nederland), Ketty Grossi en Valentina Sforzini (beiden Italië) van donderdag t/m zaterdag werken, in de opdracht van BIZ Winkelhart Ridderkerk, aan zeer bijzondere kunstwerken.

Zaterdag is er nog een extra reden om langs te komen, want dan zullen er nog twee schilders langskomen die vele op hilarische wijze op het verkeerde been zullen zetten. Maar vooral; vergeet je camera niet en ga op het juist punt staan!