Ridderkerks Dagblad | Speciale politieteams onderzoeken schietincidenten

Speciale politieteams onderzoeken schietincidenten

mainImage
Burgemeester Aboutaleb

Burgemeester Aboutaleb heeft speciale onderzoeksteams aangesteld om de laatste schietincidenten in Rotterdam te onderzoeken en de eventuele samenhang ertussen. Daarnaast heeft hij bestuurlijke maatregelen genomen om de openbare orde te beschermen, zoals het sluiten van twee bedrijfspanden en drie woningen. Bovendien heeft hij op basis van een noodbevel vier gebiedsverboden opgelegd aan betrokkenen van deze schietincidenten.

Hij reageert daarmee op vragen van raadslid Joost Eerdmans naar aanleiding van ernstig geweld met vuurwapens en explosieven in dichtbevolkte woonwijken. ‘’Alleen al in de eerste twee weken van mei vonden er volgens politiechef Westerbeke acht schietpartijen plaats. Het meest in het oog springende incident was de breed uitgemeten liquidatie aan de Bergselaan, maar ook in Crooswijk, Kralingen en vooral Delfshaven vlogen de kogels in de rondte’’, schreef de fractieleider van Leefbaar Rotterdam aan Aboutaleb.

Volgens Eerdmans vermoedt de Rotterdamse politie een verband tussen meerdere schietpartijen met intimidatie als doel. ‘’Afgelopen nacht werd de eerdere beschieting van een woning aan de Jagthuisstraat nog eens dunnetjes overgedaan met een explosief.’’ Toen hij zijn brief schreef wist hij niet dat er vandaag (vrijdag) een nieuwe kogelregen zou volgen; dit keer in IJsselmonde.

Ook vroeg Eerdmans of Aboutaleb bereid was per direct over te gaan tot het inzetten van aanvullende mobiele politieposten in West, het epicentrum van de recente kogelregen? Maar de burgemeester ziet meer heil in de inzet van drie tijdelijke mobiele camera-units op basis van de Politiewet en extra politie surveillance.


Foto: ANP