Ridderkerks Dagblad | Snelle fietsroute op dijk snel aangelegd

Snelle fietsroute op dijk snel aangelegd

mainImage
Volgende maand moet volgens plan het nieuwe fietspad klaar zijn.

door Geert van Someren

De eerste plannen voor de aanleg van het meest oostelijk deel van de snelfietsroute F15 op de kruin van de Ringdijk in Slikkerveer stammen al van vijf jaar geleden, maar nadat de aannemer in april met het werk begon, is het rode asfaltlint in snel tempo aangelegd. Wel moet de afwerking nog plaatsvinden. Nu is nog onduidelijk of en wanneer de snelle fietsers voorrang hebben op plekken waar hun route autoverkeer kruist.

Samen met de eerder gerealiseerde reconstructie van de onderaan de dijk gelegen weg, investeert de gemeente Ridderkerk bijna 400.000 euro in het veilig en snel maken van het fietsverkeer op de Ringdijk. In februari vorig jaar heeft de gemeenteraad door akkoord te gaan met dat bedrag, het licht op groen gezet voor de aanpassingen. Daarin dragen ook andere overheden bij zoals de provincie en de metropoolregio.

De F15 IJsselmonde is een 18 kilometer lange fietsroute tussen Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard. Vandaar is een snelle route beschikbaar naar de Rotterdamse haven. In Rijsoord kruist de route de F16, een soortgelijke snelle verbinding tussen Dordrecht en het centrum van Rotterdam. Aan de oostkant van Ridderkerk is verbinding met de Beneden Merwederoute richting Sliedrecht. De snelle fietsroutes moeten een alternatief zijn voor de auto met reizen op afstanden van ongeveer 20-30 kilometer.


Foto: Geert van Someren