Ridderkerks Dagblad | Singelkerk present op Open Monumentendag

Singelkerk present op Open Monumentendag

mainImage

Op Open Monumentendag, zaterdag 14 september, zet de historische Singelkerk, in het oude hart van Ridderkerk, de deuren open. Er is een gevarieerd programma, met onder andere een rondleiding en 'Samen zingen!'.

Voor wie in de historie van de Singelkerk en in bouwkundige wetenswaardigheden geïnteresseerd is, is er om 12.00 uur een rondleiding door en om het kerkgebouw. Marien Hofman treedt op als gids. Behalve dat Hofman kenner van de geschiedenis van Ridderkerk is, is hij ook ingewijd in de kerkelijke archieven ter plaatse. Hij kan veel vertellen over de bouw en ontwikkeling van de Singelkerk, die dateert uit de tweede helft van de vijftiende eeuw en sinds 1574 in gebruik is door de hervormde gemeente van Ridderkerk.

Muziek
Gedurende de hele dag is er muziek. Gerard Rijsdijk bespeelt het orgel tussen 11.00 en 12.00 uur. Jasper en Corstiaan Knape nemen van 13.00 tot 14.00 uur op de orgelbank plaats. Maartje Kok, Mirthe Reinders en Lieke Kok vormen een jeugdig zangtrio (14.00 tot 15.00 uur).

Vanaf 15.00 uur is er 'Samen zingen!', begeleid door organist Roeland Reinders. Iedereen is welkom om mee te zingen. Het programma biedt liederen uit de schat van de kerk. Ook zijn er twee korte lezingen uit het Oude en Nieuwe Testament, een geloofsbelijdenis en het ‘Onze Vader’.

Gratis
Meer dan vierduizend Nederlandse monumenten zijn op Open Monumentendag gratis voor iedereen toegankelijk. Bezoekers van de Singelkerk ontvangen een gratis consumptiebon. Deze is te besteden in de Oudheidkamer, tegenover de kerk, die ook op Open Monumentendag is geopend.