Ridderkerks Dagblad | Rotterdam (stad) blijft afwijken van rest regio

Rotterdam (stad) blijft afwijken van rest regio

mainImage

De stad Rotterdam heeft twee dagen voor het einde van de week de aanvankelijk gunstige coronacijfers in de GGD regio Rotterdam-Rijnmond enigszins negatief beïnvloed. Er werden binnen vierentwintig uur 24 mensen positief getest op het coronavirus. Dat wil niet overigens niet zeggen dat zij ook daadwerkelijk ziek zijn. Op dit moment worden alle bewoners van verzorgingshuizen getest als zich in hun huis een nieuw besmettingsgeval voordoet.

Het getal van 24 nieuw vastgestelde infecties is in die zin wel opmerkelijk als men dat vergelijkt met de andere veertien regiogemeenten. Rotterdam telt 650.000 inwoners. De andere veertien gemeenten bijelkaar 667.500 inwoners - met slechts 9 nieuwe besmettingen.

Het was overigens de derde keer sinds de uitbraak dat negen gemeenten op één dag op nul bleven. Vorige week twee keer. Westvoorne (Oostvoorne, Rockanje en Tinte: 15.000 inwoners) is recordhouder. Er zijn al 20 achtereenvolgende dagen geen besmettingen gemeld. Krimpen aan den IJssel staat op de 2e plaats met 6 achtervolgende dagen goed nieuws.

 

 


Foto: Stockfoto