Ridderkerks Dagblad | R'kerks kruidenbedrijf verrast door stap college
mainImage

R'kerks kruidenbedrijf verrast door stap college

Het bedrijf van Van Vugt Kruiden in het westen van Ridderkerk.
25 maart 2020, 16:48 uur
Algemeen

door Geert van Someren

Het Ridderkerkse bedrijf Van Vugt Kruiden heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen van € 50.000, omdat de bebouwing bestaand uit kassen en een loods, volgens het college van B&W niet in overeenstemming is met de verleende vergunningen. Eigenaar Piet van Vugt is verrast door de aangetekende brief. “Ik weet niet wat er aan de hand is. Op ons verzoek om persoonlijk contact wordt niet gereageerd. Ook telefoontjes worden niet beantwoord”.

Het bedrijf aan de Hoogzandweg is sinds 2014 aan het verbouwen, omdat de hoeveelheid werk is gegroeid. “We kregen alle medewerking van de gemeente. Ik verkeer in de veronderstelling dat we volgens de vergunningen hebben gewerkt. Die aanzegging is in mijn ogen onterecht. Het moet een misverstand zijn. Ik probeer uit te zoeken wat er aan de hand is, maar als er niet wordt gepraat, lukt dat niet”.

Met de last onder dwangsom wil het college van B&W gedaan krijgen dat binnen twee weken een aanvraag voor een nieuwe vergunning wordt ingediend voor de bebouwing zoals die in afwijking van de verleende omgevingsvergunningen is gerealiseerd. Ook moet een melding “brandveilig gebruik” worden gedaan. Van Vugt is over dat laatste ook verbaasd. “We hebben die melding afgelopen november gedaan en op 20 december goedkeuring gekregen van de brandweer”.

Indien het bedrijf geen nieuwe vergunning aanvraagt, moet van het Ridderkerks college de bebouwing binnen een maand in overeenstemming worden gebracht met de verleende omgevingsvergunningen. De termijn van twee weken en die van een maand gaan volgens de aangetekende brief van het college van B&W in op de dag na de verzenddatum van het besluit. Het besluit van het college is op dinsdag 10 maart genomen. Het is natuurlijk mogelijk dat niet wordt gereageerd, omdat de Coronacrisis parten speelt.

Van Vugt Kruiden teelt enerzijds zelf kruiden in kassen en anderzijds importeert het bedrijf die uit het buitenland. Het gaat bij elkaar om ongeveer 25 soorten, die rechtstreeks worden geleverd aan supermarkten en de horeca-groothandel. Ook handelt het bedrijf in eetbare bloemen.


Foto: Geert van Someren