Ridderkerks Dagblad | Ridderkerker (15) aangehouden na telefoondiefstal
mainImage

Ridderkerker (15) aangehouden na telefoondiefstal

14 augustus 2020, 18:29 uur
Algemeen

Agenten van de politie in Barendrecht hebben op donderdag en vrijdag een 15-jarige jongen uit Ridderkerk en een 14-jarige jongen uit Barendrecht aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht de mobiele telefoon van een 14-jarig meisje te hebben verdonkeremaand. 
 
Rond 21.00 uur was het meisje uit Heerjansdam met leeftijdsgenoten in Park Buitenoord aan het chillen toen één van jongeren op het meisje afliep. Het leek hem een leuk idee de telefoon van het meisje af te pakken. Het meisje kreeg ondanks herhaald vragen haar smartphone niet terug. Dat kón de jongen ook niet doen, want op een gegeven moment zei hij doodleuk dat hij de weggenomen telefoon kwijt was geraakt. Ook geen van de andere jongeren kon of wilde het meisje haar telefoon teruggeven. 

Aangehouden
De diefstal werd aan de politie gemeld. De grappenmaker werd thuis aangehouden. Gaandeweg het onderzoek werd ook duidelijk dat een andere jongen de gestolen mobiel zou hebben. Ook hij werd aangehouden. De jongens zitten vast. De telefoon, met een nieuwwaarde van vele honderden euro’s, is overigens nog niet gevonden.