Ridderkerks Dagblad | Nieuwe woningen opgeleverd in Ridderkerk
mainImage

Nieuwe woningen opgeleverd in Ridderkerk

De eengezinshuurwoningen liggen gezien vanaf het centrum achter de Klaas Katerstraat. Inzet: het project Rembrandweg.
12 augustus 2020, 16:30 uur
Algemeen

door Geert van Someren

Huurders van de tweede fase van het centrumplan in Ridderkerk hebben voor de bouwvakantie de sleutels van hun nieuwe woning gekregen. Het gaat in totaal om 86 eengezinswoningen, die in opdracht van woningcorporatie Wooncompas zijn gerealiseerd door aannemer Boele & Van Eesteren. De nul-op-de-meter huizen vallen in de categorie sociale huur en middeldure huur.

De bouw van startte in het voorjaar van 2019. Om voor een periode van tien jaar Nul-op-de-Meter te kunnen garanderen, heeft een adviesbureau tijdens het proces gemonitord de bouw verliep conform het ontwerp. Met het certificaat van het bureau kan Wooncompas een zogeheten energie prestatie vergoeding (EPV) kan vragen aan de huurders. Op deze manier heeft enerzijds de huurder standaard lage lasten, terwijl anderzijds kan de woningcorporatie haar initiële investering in duurzame woningbouw terugverdienen.

Appartementen Rembrandweg
Een paar honderd meter verderop werkt aannemer Ballast Nedam aan project Rembrandtweg dat bestaat uit drie gebouwen. Opvallend zijn het metselwerk en de brede galerijen. Het eerste gebouw ligt aan de Frans Halsstraat. Voor de Stichting IJsselmonde-Oost komen daar dertig woon/zorg-studio’s beschikbaar voor de Stichting IJsselmonde-Oost. In een aparte ruimte wil de organisatie activiteiten voor cliënten en Ridderkerkers gaan organiseren. In de twee andere gebouwen komen in opdracht van Wooncompas in totaal zestig huurappartementen met een oppervlak van ongeveer 75 vierkante meter.

De oplevering van de eerste woningen staat in de planning voor september van dit jaar. Voor de huurappartementen heeft Wooncompas de huurprijs vastgesteld op € 679,45 per maand (prijspeil 1-7-2020). De servicekosten bedragen circa dertig euro. De inschrijving is in juni begonnen.


Foto: Geert van Someren