Ridderkerks Dagblad | MS-patiënten Rijndam beklimmen de Ventoux

MS-patiënten Rijndam beklimmen de Ventoux

mainImage
Het team Rijndam

Het revalidatieteam ‘Rijndam heeft gisteren samen met vier MS-patiënten met succes de 1912 meter hoge Franse berg Mont Ventoux beklommen. De door de Tour de France bekend geworden berg was uitgekozen voor het evenement ‘Klimmen tegen MS’. Het team van Rijndam Revalidatie - bestaande uit vier MS-patiënten, hun persoonlijke buddy’s en medewerkers van Rijndam – voltooiden hun missie om hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS).

Er zijn maanden van training vooraf gegaan voor de deelnemers van Rijndam. Door middel van workshops en trainingen op de Van Brienenoordbrug en de skiberg in het Hoge Bergse Bos in Bergschenhoek werden de deelnemers klaargestoomd voor de klim naar de top.

Klimmen tegen MS werft gelden voor onderzoeksprojecten, gericht op de verbetering van kwaliteit van leven voor patiënten met MS. Rijndam stimuleert tegelijkertijd een gezonde leefstijl, waar bewegen een onderdeel van is.

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) en is niet te genezen. Revalidatie kan leven met MS wel makkelijker maken. Bij Rijndam leert een specifiek deskundig team hoe men zo goed mogelijk om kan gaan met de beperkingen bij dagelijkse activiteiten.

 


Foto: Team Rijndam