Ridderkerks Dagblad | Kritiek zwelt aan: waar blijven de containers?

Kritiek zwelt aan: waar blijven de containers?

mainImage

Dat het nieuwe afvalsysteem in Ridderkerk nog niet op rolletjes loopt, is bekend. Inmiddels groeit ook bij de verschillende Verenigingen van Eigenaars (VvE's) de kritiek. Zij laken de onduidelijke en gebrekkige berichtgeving van gemeente en NV BAR-Afvalbeheer. 

Begin oktober nodigde NV BAR-Afvalbeheer "alle bij hen bekende" VvE's uit voor een informatieavond over het nieuwe afvalbeleid. Daar liep het al behoorlijk mis, want veel Ridderkerkse VvE's hebben die uitnodiging nimmer ontvangen. De gemeente riep VvE's daarop in De Blauwkai op om contact te leggen met BAR-Afvalbeheer wanneer er nog onduidelijkheid is rondom de plaatsing van GFT-cocons of ondergrondse containers. Wel met twee waarborgen: enkel per mail én vóór 15 januari. 

Maar tot frustratie van VvE's blijven eenduidige antwoorden uit en ontvangen zij vaak tegenstrijdige berichten. Bijvoorbeeld over de plaatsing van de ondergrondse containers. Die hadden er allang moeten zijn, maar inmiddels rijst de vraag - weliswaar met een knipoog - of de containers überhaupt nog wel geplaatst gaan worden. Ook is er nog altijd onduidelijkheid over het wel of niet toestaan van inpandige containers, die voor ouderen toegankelijker zijn dan containers met het nieuwe pasjessysteem. Dit is, ondanks het feit dat enkele VvE's de toezegging hebben gekregen dat deze
- tegen een hoger kostenplaatje - kunnen blijven, volgens BAR-Afvalbeheer ongewenst. 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad / Rene Dons