Ridderkerks Dagblad | Krakers slopen pand voor gehandicapten met corona
mainImage

Krakers slopen pand voor gehandicapten met corona

10 augustus 2020, 15:47 uur
Algemeen

Krakers zijn een opvangcentrum voor verstandelijk gehandicapte coronapatiënten in Rotterdam binnengedrongen en hebben daar vernielingen aangericht, meldt het AD.

Zorgorganisatie Middin zegt woest te zijn. Een groep krakers drong vorige week het opvangcentrum binnen. Nadat de officier van justitie had geoordeeld dat ze daar weg moesten, kregen ze één dag de tijd om hun spullen te pakken. Een dag later bleek het pand leeggeroofd. "Zelfs de knuffelbeertjes hebben ze onthoofd, zeker aan de hond gevoerd die ze bij zich hadden."

Het Zuid-Hollandse Middin telt ruim 100 locaties waar verstandelijk gehandicapten wonen. Opvangcentrum ‘De Patio’ in Rotterdam-Zuid is bedoeld voor gehandicapten die het coronavirus oplopen. "Bewoners tegen wie je niet zomaar ineens kan zeggen: je gaat nu in quarantaine, je mag niemand meer knuffelen en moet op je kamer blijven. In De Patio kunnen die mensen wel vrij rondlopen en zorgmedewerkers veiliger werken," vertelt voorzitter Sam Schoch van de raad van bestuur van Middin. "Tot nu toe is het gelukkig nog niet nodig gebleken om daar bewoners onder te brengen. Maar gezien de situatie in Rotterdam kan dat elk moment gebeuren natuurlijk."


Foto: Google Maps