Ridderkerks Dagblad | Gemeente Ridderkerk vandaag voor rechter

Gemeente Ridderkerk vandaag voor rechter

mainImage

De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR) moeten vandaag voor de rechter verschijnen. De drie gemeenten zijn gedaagd door de Rotterdamse afvalverwerker AVR. Het bedrijf vindt dat de gemeenten een verkeerde procedure voor het afvoeren en nascheiden van hun huishoudelijk afval hebben gevolgd. 

NV BAR-Afvalbeheer, met wie de drie gemeenten samenwerken voor het verwerken van hun afval, verleende de opdracht voor het verwerken en nascheiden van huishoudelijk afval aan afvalverwerker Irado. Deze schakelde op diens beurt een bedrijf in Friesland in. Om die reden is NV BAR-Afvalbeheer mede-aandeelhouder van Irado geworden. De AVR vindt dat deze constructie niet mag. Door deze constructie maakten de Rotterdamse afvalverwerker en andere partijen geen kans op deze klus.

De AVR vindt dat de BAR-gemeenten een Europese aanbesteding hadden moeten doen voor het vinden van een verwerker voor huishoudelijk afval. Ook voor andere partijen hebben opheldering geesit bij de dtie gemeenten, maar de AVR is tot vooralsnog de enige ie naar de rechter is gestapt.

 


Foto: Digitaal Dagblad